Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’ın talimatlarıyla hazırlanan okuma salonu, merhum Alpay’ın vefatının yıl dönümünde, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve merhum Orhan Alpay’ın ailesinin katıldığı törenle açıldı. 

“OKUMA SALONU İLE ADI YAŞATILACAK”
Açılış töreninde konuşan Genel Sekreter Yahya Çınkıl, “2011-2016 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini icra etmiş ilimize ve kurumumuza büyük katkıları bulunan Orhan Alpay ağabeyimizin hatırasını canlı tutmak ve adını yaşatmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Orhan Alpay abimizi 25 Ocak 2021 tarihinde kaybetmiştik. Onun adını vefatının sene-i devriyesinde ailesinden de onay alarak oluşturmuş olduğumuz "Orhan Alpay Okuma Salonu"nda yaşatacağız. Bizler çok iyi biliyoruz ki, ölmemek mümkün değil, ancak ölümsüz olmak mümkündür. Merhum Orhan ağabeyimiz de kurumumuza ve şehrimize kazandırdığı hizmetlerle her daim hayır dualarıyla anılacak. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve Özel İdare camiamıza baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Orhan Alpay Okuma Salonu'nun açılış kurdelesi İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Merhum Orhan Alpay’ın eşi Nalan Alpay, Kızı Betül Alpay, Oğlu Kerem ile eşi Elif Alpay ve Torunu Yusuf Alpay tarafından kesildi.
Orhan Alpay’ın ailesi Okuma Salonuna kitap bağışında bulunarak Genel Sekreter Yahya Çınkıl’a bu anlamlı çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

Editör: Vitrin Haber