Sinop Melikşah Köyü Eğitim Kültür Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği Genel Kurulu gerçekleştirildi. Melikşah Köy Kıraathanesinde gerçekleştirilen genel kurula, Köy Muhtarı ve aynı zamanda dernek üyesi olan Metin Acar, AK Parti eski teşkilat başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Necip Tekin, dernek yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Divan Başkanı seçiminin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Genel Kurul toplantısı Divan Başkanı Metin Yıkıcı'nın dernek faaliyet raporunu okuması ile devam etti.
Ardından başkanlık seçimine gidildi. Mevcut Başkan Yılmaz Öz’ün tek aday olarak çıktığı seçimlerde Yılmaz Öz ve Yönetim listesi oylamaya sunuldu. Oyların tamamını alan Öz, tekrar başkan seçildi.

ÖNCELİKLİ AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLAMAK
Yapılan seçimleri ardından bir konuşma yapan Sinop Melikşah Köyü Eğitim Kültür Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yılmaz Öz, öncelikli amaçlarının birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu söyledi. Öz; “Melikşah Köyü Derneğimizi 5 Kasım 2018 tarihinde birlikten güç doğar parolası ile kurmaya karar verdik. Çıktığımız bu yolda köyümüze hizmet etmek ve birbirimize sahip çıkmanın daha kolay olacağını düşünerek derneğimizi kurduk. Öncelikli amacımız, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu dernek hepimizindir. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım beraber kurduğumuz derneği büyütecek olan bizleriz. Her zaman ısrarla şunu söylüyorum; dernekçilik gönül işidir. Burada ben varım diyen herkese derneğimiz açıktır” dedi. 

HEP BİRLİKTE BAŞARILI HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ
Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin köyün menfaatleri için her kesimden insanla dernek faaliyetlerinde çalışacaklarının altını çizen Sinop Melikşah Köyü Eğitim Kültür Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yılmaz Öz, hep birlikte başarılı işlere imza atacaklarına inandığını söyledi. Öz, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili misafirler birlik ve beraberlikle çözülmeyecek hiç bir konu, aşılmayacak hiç bir engel yoktur. Aynı çatı altında toplanarak hiç bir siyasi görüş gözetmeksizin beraberce çalışacağız. Başarılı hizmetlere imza atacağımızdan kesinlikle eminim.

Köyümüzde yaşayan tüm insanların, en yüksek değerde, en iyi kalitede en çokta huzurlu yaşamları için elimizden geleni yapacağız. Derneğimizin amacı insanları kaynaştırma, şehir hayatının zorluklarından dolayı zoraki olarak birbirleriyle kaybolan ilişkilerinin yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturulabilmesidir. Derneğimiz bu ortamı sağlayacaktır. Derneğimiz işte bu amaçla, kardeşlerimiz arasındaki muhabbeti artırmak,  düğünler gibi güzel anları paylaşmak, cenazeler gibi üzüntüleri paylaşmaktır. 
Bu sebeple düzenleyeceğimiz sabah kahvaltıları, yemekli toplantılar gibi aktivitelerde bir araya gelmeye çalışacağız. Derneğimize katılımın artması bizi daha da güçlendirilecek, amacımız olan dayanışma duygusunu ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle siz hemşehrilerimizin derneğimize daha fazla destek vermesini bekliyoruz. 

Ayrıca derneğimiz toplumsal sorumlulukların gereğini yerine getirilmesi adına ihtiyaç sahiplerine destek sağlamak için canla basla çalışacaktır. Derneğimizi kurarken köyümüzün ormanına, taşına, toprağına sahip çıkmayı amaçladık. 
Tüm bu çalışmalarımızın yanında derneğimiz adına resmi internet sitesi kuracağız. Üyelerimize mesajlarla bilgi vereceğiz. Bizlerin dernek vasıtasıyla köyümüze hizmet etme aşkımız değişmeyecektir. Bu itibarla yeni derneğimizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ederim. Allah nice güzel hizmetler yapabilmeyi bir ve beraber kalmayı nasip eylesin.”
Yapılan konuşmanın ardından genel kurul, çay sohbeti ile devam etti.

 

Editör: Vitrin Haber