Sinop Üniversitesi tarafından “Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği” düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşının kabulü etkinlikleri kapsamında “İstiklal Marşının Kabulü ve Bir Dava Adamı Mehmet Akif ERSOY’u Anma Etkinliği” düzenlendi.
Düzenlenen anma programına İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Savaş Baştürk ve Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan, üniversite Akademik-İdari personeli ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak; “İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve şiirleriyle bizi biz yapan değerlerin tercümanı olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.
Daha sonra “İstiklal Marşının Kabulü ve Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Mehmet Akif Ersoy’u şu ifadelerle anlattı, “Akif, eşi zor bulunur, yardımsever bir ahlak kahramanı, sözünün eri bir insan, hakikati ifade etmekten çekinmeyen dosdoğru bir vatanseverdi.”
Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan tanıtım filmi, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından seslendirilen şiir ve türküler büyük beğeni topladı.
 
Editör: Vitrin Haber