İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay ile özel idare şube müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturuma; Dikmen Kaymakamı Alpaslan Altınışık ve Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek'de misafir olarak katıldı. 

Açılış ve yoklama ardından gündem dışı söz alan Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, yaz başında ilçede meydana gelen sel felaketinin ardından meclis ve il özel idaresi tarafından ilçeye verilen desteğe teşekkür etti. Belediye olarak felaket ardından kendilerinin de tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Yüksek; "İlçemizde ve köylerimizde sel felaketinin gelmesi ile birlikte büyük mağduriyetlik yaşanmıştır. Sel felaketinde Belediye su irsaliye şebekesi komple kullanılmaz hale gelerek maddi yönden ciddi boyutta zarara uğradık. Kullanılmaz hale gelen su şebeke hattını yaptık. Tabi bu konuda bizden yardımlarını esirgemeyen Sinop Valimiz sayın Dr. Ahmet Cengiz’e, İl Genel Meclisimize, diğer birim müdürlerimiz, şeflerimiz ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Cenab-ı Allah’ın takdiri olan sel felaketinin yaralarının büyük bir kısmını tamamladık. Rabbim bizi daha beterlerinden korusun inşallah” dedi. 

Başkan Yüksek'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Dikmen Kaymakamı Alpaslan Altınışık'da meclise ve il özel idaresine teşekkür etti. Altınışık; "Ben buraya Rize İkizdere kaymakamlığından sel felaketinden sonra atandım. İlçemizde ciddi derecede maddi zararlar var. Vatandaşlarımıza ciddi yatırımlar yaptık, fakat yetmeyebilir, Daha fazla zarar gören vatandaşlarımız şüphesiz var. Onlara da Sosyal Yardımlaşma Vakfımız mümkün olduğunca telafi etmeye çalışıyoruz. Devletimiz çok büyüktür hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta bırakmaz. Çünkü bizler halkımız için varız. Dikmen ve diğer sel felaketinden etkilenen ilçelerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel ile CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur'da gündem dışı konuşarak, Başkan Yüksek ve Kaymakam Altınışık'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Zabıt özetinin okunması ile devam eden aralık ayının ilk oturumunda gündem maddelerinin ilk 5 maddesi görüşülerek karara bağlandı. 




Editör: Vitrin Haber