SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in yanı sıra, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl,  Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik-İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, siyaset, sanat, tarih ve bilim dünyasından başarılı isimlerle öğrencilerimizi buluşturmak için Kariyer Günleri düzenlediklerini belirterek, “Yoğun programına rağmen teklifimizi kırmayan, öğrencilerimize vakit ayıran değerli Milletvekilimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından öğrencilerle samimi bir söyleşi gerçekleştiren AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş,  kendi siyasi tecrübesi ve deneyimlerinden örnekler vererek öğrencilerimize geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. 
 
Kariyer planlamasından önce hayal kurmanın ve hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcamanın daha etkin ve önemli olduğunu vurgulayan Maviş, gençlerin gelecek planı dışında, toplumsal ve insani sorumluluklarını da unutmaması gerektiğini hatırlattı.

Başkalarının dertleriyle dertlenmenin üstün bir insani vasıf olduğunu ve bunun da iyi bir eğitim yoluyla elde edilebileceğini belirten Maviş, “Gençlerimizden en büyük beklentim görüşleri, düşünceleri ne olursa olsun bu görüş ve düşünceyi her zaman ülkemize ve insanlığa  faydalı birer araç olarak kullanmalarıdır. Önemli olan kendimizi en iyi şekilde yetiştirip, ülkemize milletimize faydalı bireyler olmamızdır. Bizler inanıyoruz ki, gençlerimizdeki bu ruh ve mücadele azmi ile yarına daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Bizler de gençler için sağladığımız desteği her zaman daha da artırarak sürdüreceğiz. Ülkemizin önünde güçlü bir gelecek olduğuna yürekten inanıyoruz” dedi.

Konuşmasında siyaseti tercih etme sürecini de anlatan Maviş, siyaseti hiç bir zaman bir beklenti gözeterek yapmadığını belirterek, ”Hayat tercihimiz ve idealimiz bizi siyasete itti.  Siyaseti asla bir yükseliş aracı olarak görmedim. Siyaseti her zaman inandığım idealleri savunmak ve aziz milletimize hizmet edebilmek için yaptım. Gençlerimize de tavsiyem inandığınız değerlerden asla vazgeçmeyin.  Bir idealiniz olsun ve ona ulaşmak için çabalayın. Türkiye bugün çok daha iyi bir noktada ve gençlerimizin eğitimine çok daha fazla önem veriliyor. Bu imkânları faydalı bir şekilde değerlendirin” şeklinde konuştu. 
Nazım Maviş, konuşmasının sonunda öğrenciler tarafından yöneltilen soruları da içtenlikle cevapladı.

Konuşmalarının ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından, Sinop AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e hediye takdim edildi.

Editör: Vitrin Haber