Sinop ve ilçelerinde yayın yapan bazı gazetelerin sahibi ve yöneticileri, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'i TBMM'deki ofisinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sinop'taki yatırım ve çalışmalar değerlendirildi. 

Vitrinhaber’de canlı olarak yayınlanan ziyaret sırasında, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, Boyabatsesi İmtiyaz Sahibi Ali Sezer, Durağan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Eker ve Gerzeninsesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Uysal ile Sinop gündemini değerlendiren Maviş, Sinop'un 4 bir yanında yatırım ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sinop Kent Meydanı ve Millet Bahçesi çalışmaları kapsamında belediye hizmet binası ve Özakman İşhanının yıkılması ile Tarihi Saat Kulesinin gün yüzüne çıktığını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yıkılan binaların Sinop’un güzelliğini gizlediğini ve yıkım gerçekleşmeden önce Tarihi Saat Kulesi’nin güzelliğinin gizli kaldığını söyledi.  

SİNOP İÇİN KIYMETLİ VE BÜYÜK BİR İŞ YAPILIYOR
Sinop için çok kıymetli ve büyük bir iş yapıldığının altını çizen Maviş; Sinop'ta uzun yıllar insanımızın tartıştığı bir iş yapılıyor. Birçok siyasetçinin yapmak isteyip de şu ya da bu nedenle yapamadığı bir iş yapılıyor. Ben de benim milletvekilliğim dönemimde bu işin yapılıyor olmasından dolayı gerçekten gurur duyuyorum. 
Yarın bir gün çocuklarımla milletvekilliğim tamamlandığında da inşallah Allah ömür verirse torunlarımla da orada surların dibinde yürümek benim için keyif verici olacak. Bu alan benim milletvekilliğim dönemimde açıldı demek gibi keyif verici bir şey daha yok. Bu, Sinop için büyük bir kazanç bir kere. O surların önünün açılması, saat kulesinin ortaya çıkması, tarihin ortaya çıkması hemen alt tarafında Şehir Kulübü binası ve Jandarma binasının da ortaya çıkması ve halka açılması çok kıymetli” dedi. 

ATATÜRK CADDESİNDEKİ BİNALARDA DIŞ CEPHE SAĞLIKLAŞTIRILACAK
Atatürk Caddesinde surların hemen karşısında bulunan evlerin dış cephesinde de sokak sağlıklaştırması yapılacağını hatırlatan Dr. Nazım Maviş,  Çevre Bakanlığının bununla ilgili Sinop Belediyesi'ne gereken ödemeyi gönderdiğini, bakanın da bunu takip ettiğini aktardı.

BÜTÜN PAYDAŞLAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ
Haklı ya da haksız nedenlerden bağımsız olarak Melia-Kasım otelinin bulunduğu yerde yıllardır mülk sahibi ile kamu kurumları arasında yaşanan sorunlar olduğunu söyleyen Nazım Maviş; Bu sorunun çözülmüş olması ve o alanın halka açılmış olması kıymetli. Yine orada Belediyemize ait Aşıklar Düğün Salonu yıkıldı, burası Sinop gibi bir kente yakışmıyordu. Bunlar Sinop için çok muhteşem kazanımlar. 
Bu kazanımlardan dolayı gelebilecek sorunlarla ilgili çözümler üreteceğiz. Başından beri Sinopluların sesini duyarak bu işleri yapmak istiyoruz. Belediye başkanı ile diğer siyasi partimizin milletvekili ile, valimiz ile, esnaf odasıyla, ticaret odasıyla bulabildiğimiz bütün paydaşlar ile görüşüyoruz. Bize mesaj iletmek isteyen herkesin mesajına açığız. Geçtiğimiz günlerde bir grup arkadaşımız basın toplantısı düzenlemişti sizler de canlı yayınlamıştınız. Meydan projesi ile ilgili bazı önerilerini kamuoyu ile paylaşmışlardı.  Ben basın toplantısında arkadaşlarımızın sözcüsü olarak konuşan Kadir beydi yanılmıyorsam, hocamı telefonla aradım. Sizin yaptığınız açıklamaları dinledim dedim. Bunların içerisinde katıldıklarımız ve katılmadıklarımız var. Bu tekliflerinizden şunları şunları bakan beye söylemiştiniz, dikkate alıyoruz. Bu katkınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz dedim. Siyasi görüşü, siyasi duruşu ne olursa olsun Sinop'u düşünen her kişi ile açık bir şekilde konuşuruz” dedi.

OTOPARK VE TRAFİK SORUNUNU BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Otopark ile ilgili Sinop'un görüş ve taleplerinin kendilerine iletildiğini söyleyen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş; “Sayın valimiz ile bu konuyu görüştük. Muhtemelen önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile bu konuyla ilgili bir görüşme yapacağız. Nerede bir otopark alanı üretebiliriz? Mevcut binaların alt kısımlarını da otopark olarak kullanılmaya müsait mi? Buraların dayanırlıkları, zemin etütleri zaman içinde belki yapılacak. Yani bunları Çevre Bakanımız ile paylaşacağız, önerilerimiz olacak ona. Sinoplular endişe etmesinler, tarih ortaya çıkıyor. Allah’ın izni ile Sinop'un otopark sorunu ile trafik sorununu da bir şekilde birlikte çözeceğiz. Yaza dönük olarak mevcut imkanlarımızla ilgili de sayın valimizle yaptığımız istişarede başka alternatiflerimizde olacak. Mesela biz okul bahçelerini yazın otopark olarak kullanmıyoruz, başka yerlerde kullanılabiliyor. Sayın valimiz bununla ilgili bir çalışma yapacak. Başka kurumlarda kamu kurumlarımızın alanlarını halka otopark olarak açma imkanı varsa bunları değerlendireceğiz. Dolayısı ile külli bir çözüm hep birlikte üreteceğiz, kimse endişe etmesin. 200 araçlık otopark orada meydana katılmış oldu, biz daha fazlasını üretip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber