AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Lübnan-Türkiye Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nahod Mashnouk ile videokonferans yöntemiyle görüştü. 

Görüşmede Türk Halkının başsağlığı dileklerini Lübnanlı mevkidaşı Mashnouk’a ileten Maviş, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamalar neticesinde yaşanan can kayıpları ve yaralanmalardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş,  Lübnanlı mevkidaşı Mashnouk’un şahsında Lübnan halkına taziyelerini sundu. 

Maviş, "Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden çok sayıda kardeşimizin olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendik. Acınızı derinden paylaşıyoruz. Şahsım ve Lübnan Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyeleri adına patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor,  Lübnan halkına ve devletine taziyelerimi sunuyorum.
Türk halkının da acınızı paylaştığını bu vesile ile sizlere iletmek istiyorum. İhtiyaç duyulması halinde ülkemizin her türlü desteğe ve yardıma hazır olduğunu bu vesile ile ifade ediyorum” dedi.

Lübnan-Türkiye Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nahod Mashnouk da taziye dilekleri için Maviş’e teşekkürlerini ileterek Türkiye ve Lübnan halkının tarihe dayanan bir dostluğunun olduğunu ifade etti. Mashnouk ayrıca destek ve dayanışmalarından dolayı Türk hükümetine ve halkına minnettar olduklarını belirtti.
Beyrut’taki son durum ve acil ihtiyaçlar hakkında da Nazım Maviş’e bilgiler veren Mashnouk, öncelikli ihtiyaçlarının tıbbi malzeme olduğunu ifade ederek bu noktada Türkiye’nin desteğini beklediklerini söyledi. 

“LÜBNAN’LI KARDEŞLERİMİZİ KENDİ VATANDAŞLARIMIZDAN FARKLI GÖRMÜYORUZ” 
Mevkidaşının talebini yerine getirmek için üzerine düşeni yapacağını ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili ve TBMM Türkiye-Lübnan Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nazım Maviş, “Lübnan’lı kardeşlerimizi kendi vatandaşlarımızdan farklı görmüyoruz. Bu sabah itibariyle Türkiye’den bir yardım kargosu da Beyrut’a gönderildi. İnşallah sağlık bakanımızla da irtibata geçmek suretiyle Lübnan’lı kardeşlerimizin ihtiyacı olan tıbbi malzemelerin ulaşması konusunda Lübnan Dostluk Grubu Başkanı olarak bende üzerime düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber