Sinop Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş beraberindeki İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Ayancık’ta yatırım çalışmalarının devam ettiği sahalarda incelemelerde bulundu.

Ayancık Belediyesinin ilçede turizmi canlandırmak ve turizm alt yapısını güçlendirmek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile işbirliğinde yürütülen Çamurca Turizm Alanı çalışmaları yerinde incelendi. 
Ayancık Çayı Islah Projesi kapsamında yapılacak doğal liman ve kıyı koruma projelerinin içerisinde bulunan 2 adet mendirek inşaatı hakkında yetkili firma sorumlusundan bilgi alan Maviş, bu çalışmaların Ayancık için büyük önem arz ettiğini vurguladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ihalesiyle inşasına başlanan mendirek çalışmalarının yılsonuna kadar bitmesi hedefleniyor.

Ayancık’a gerçekleştirilen ziyaret programında, Ömerdüz köyünde düzenlenen programla civar köylerdeki muhtarlarla bir araya gelen Maviş, tamamlanan devam eden ve gelecek yıl yatırım programında değerlendirilecek çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

 
Editör: Vitrin Haber