Sinop Genç İHH öncülüğünde, Sinop Sivil Toplum Platformu desteğiyle düzenlenen “Umudun Adı Mavi” konulu tiyatro gösterimi Sinop Kültür Merkezinde büyük katılımla gerçekleşti. Programa yoğun ilgi ve katılımdan dolayı salonda yer kalmadığından, izleyicilerin birçoğu programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Ağırlıklı gençlerin iştirak ettiği program oldukça coşkulu geçti. 

 Seyit Bilal Camisi İmam Hatibi Selahattin Başkaya'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İHH Sinop Şube Başkanı Cemalettin Koca yaptı. Cemalettin Koca, sırf Allah rızası için Gazze’deki Müslümanların üzerindeki ambargoyu delmek için yola çıkan ve rotası özgürlük, yükü insani yardım olan Mavi Marmara gemisinin zalim Siyonist İsrail’in saldırısına uğradığını hatırlattı. Koca, bu saldırı sonunda şehitler verildiğini ve bunun sonucunda da Mavi Marmara’nın ümmete ışık olduğunu belirterek, şehitleri rahmetle andı. Vitrinhaber bir Sinop markasıdır.

DUYGU SELİ YAŞANDI 
2010 yılında Siyonist İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi’nde yaşanan olaylar “Umudun Adı Mavi” ismiyle Genç İHH gönüllülerince oluşturulan “Benzetmek Gibi Olmasın” tiyatro grubu tarafından sahnelendi. Tiyatro sonrasında sahnede “Mavi Marmara’nın Yeni Yolcuları Hazır” yazılı pankart açıldı. Yoğun duygu selinin yaşandığı tiyatro oyununda izleyiciler attıkları sloganlarla Siyonist işgalci İsrail'e büyük tepki gösterdi. Ayrıca Burhanettin Küçükkurt tarafından verilen mini konserde, çeşitli ezgiler seslendirildi.

Tiyatro gösterimi sonrası sahneye davet edilen Mavi Marmara Gazisi ve İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, Mavi Marmara ve İsrail zindanlarında yaşadıkları hakkında konuşma yaptı. Program sonunda AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve İHH Sinop Başkanı Cemalettin Koca, Mavi Marmara Gazisi Hüseyin Mutlu ve “Benzetmek Gibi Olmasın” tiyatro grubunun yönetmeni Murat Çakır'a birer plaket takdim etti. 

ELDE EDİLEN GELİR GAZZE'YE GÖNDERİLECEK 
Programa iştirak eden herkese teşekkür eden Genç İHH Sinop Başkanı Kamil Can, programdan elde edilen gelirin İsrail zulmü altındaki Gazze halkına yardım olarak gönderileceğini söyledi. Can ayrıca organizasyonun Sinoplularla buluşması noktasında kendilerine destek veren başta İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve STK'lara teşekkür etti. 


 
Editör: Vitrin Haber