Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunca ‘’Sinop Afet Müdahale Planı’’ (TAMP-Sinop) kapsamında  hazırlanan “Masabaşı tatbikatı”  Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

“Masabaşı tatbikatı’’na Vali Hasan İpek, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Hasan İpek bu tür faaliyetlerin  önemli olduğunuz söyledi.  
Bir afet olduktan sonra yapacağınız 100 birimlik çalışma, afetten önceki bir birimlik çalışmaya eşittir diyen Vali İpek sözlerine şöyle devam etti;  “Yani şuanda yapılan tatbikat veya alanda gerçekleştirdiğiniz diğer çalışmalar afetleri önlemek veya zararlarını azaltmak anlamında çok daha faydalıdır. Onun içinde önceden hazırlıklı olmak lazım. Ne tür afetlerle karşılaşabiliriz ve biz bunlarla ilgili ne tip önlemler alabilirizin yanında  sadece arama kurtarmaya yönelik değil, afet riskini en aza indirmeye yönelik çalışmalar çok daha önemlidir. Bu bağlamda bugün burada yapacağınız masabaşı tatbikatının verimli geçmesini diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 

Vali Hasan İpek’in konuşmasının ardından  yazılan senaryo gereği katılımcı kurumların sırasıyla sunumlarını gerçekleştirmesi ile “Masabaşı Tatbikatı” sona erdi.
 

 
Editör: Vitrin Haber