Sinop'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Hamsilos Tabiat Parkının özelleştirilerek girişlerin ücretli hale getirilmesi tepkilere neden olmuştu. 

Bölgenin ücretli hale getirilmesi sonrasında harekete geçen Sinop Belediyesi, Samsun 3. İdare Mahkemesine dava açarak, uygulamanın iptalini talep etmişti.
Mahkeme belediyenin talebini uygun bularak yürütmenin durdurulması kararını verdi. 

Mahkemenin verdiği iptal kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İlgili mahkeme nihai kararını verinceye dek, Hamsilos Tabiat Parkının tamamen ücretsiz hale getirildiğini söyledi. Ayhan; “Hamsilos Tabiat Parkı'nın Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yönetmeliği ile değil pazarlık yoluyla bir şahsa verilip halka kapatılmasından sonra; Sinop Belediyesi olarak Samsun 3. Bölge İdare Mahkemesine açtığımız dava sonucunda; mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
İlgili mahkeme nihai kararını verinceye dek, Hamsilos Tabiat Parkı Sinop Halkı ve misafirlerimize ücretsiz olacaktır ''ifadelerine yer verdi.
Kamuoyuna ve değerli vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur” dedi. 

Editör: Vitrin Haber