Sinop yeni mahalle okulaltı sokakta bir binanın çatısına baz istasyonu yerleştirileceğini öğrenen mahalleli duruma tepki gösterdi. Baz istasyonunu kurmak için mahalleye gelen şirket görevlilerine müsaade etmeyen vatandaşlar, baz istasyonunun sağlık adına tehdit oluşturduğunu belirterek eylem yaptı.
Mahallelerine baz istasyonu kurulacağını öğrendikleri günden itibaren, uyku uyumadıklarını söyleyen mahalle halkı, izinleri dışında kurulmak istenen baz istasyonunun iptali için yaklaşık 500 kişiden imza topladıklarını belirttiler. Mahalle Muhtarı Timur Güneş’in de destek verdiği baz istasyonu eyleminde, mahalleye baz istasyonu kurmak için gelen GSM firması çalışanları tarafından apartmana taşınan malzemeler, firma yetkilileri ile yapılan görüşmeler ve mahallelinin kararlılığı neticesinde yeniden araca yüklendi. 

Mahalledeki binaların dip dibe olduğunu belirten mahalle halkı, kanserojen etkisi olduğunu iddia ettikleri baz istasyonlarının şehirden uzak noktalara yerleştirilmesi gerektiğini savundu ve yeniden mahallelerine baz istasyonu kurulması girişimi olursa yine aynı tepkiyi göstereceklerini söylediler. 
Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı baz istasyonu eyleminde apartmana taşınan malzemeleri yeniden araca yükleyen firma çalışanları mahalleden ayrıldı.

Editör: Vitrin Haber