Kursa Sinop’ta oto gaz istasyonlarında çalışmakta olan 15 personel katılıyor. İki gün devam eden eğitimde MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Eğitmeni Mak. Müh. Faik Yılmaz tarafından katılımcılara “LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG 'nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, LPG 'nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG’nin Doldurma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım” konu başlıklarında eğitim veriliyor.
Eğitim sonucu yapılacak olan sınavlarda başarılı olan kursiyerlere “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” sertifikası verilecek.

Eğitimle ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, 16 Aralık 2012 Tarih ve 28499 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği” uyarınca yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, eğitimlerin oda üyelerine, kamuoyuna yönelik ve temsilciliklerinde de artarak devam edeceğini söyledi.

MMO Samsun Şube Sinop İl Temsilciliği İl Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Soysal, oto gaz satış istasyonlarının 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca ‘yüksek tehlikeli işyeri’ statüsünde olduğunu ve EPDK tarafından yayınlanarak yürürlüğe giren yasal mevzuat çerçevesinde istasyonda çalışan ve çalışmakta olan personellerin eğitime katılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Soysal, Sinop ili kapsamında EPDK’dan lisans almış 41 adet oto gaz perakende satış bayisi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber