Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 23’üncü yılında hayata geçirdiği bu yıl da Türkiye genelinde sayıları 45 bini aşan lösemili çocuklar ve ailelerine tamamen ücretsiz tedavi, eğitim ve konaklama hizmetlerini sürdürüyor.

Bu hizmetlerimizin yanı sıra tüm ailelere gıda, giysi, oyuncak, kırtasiye ürünleri, temizlik malzemeleri, ev eşyaları gibi ihtiyaç duydukları tüm ürünleri duyarlı kişi ve kuruluşların destekleri ile evlerine kadar ulaştırıyor.

LÖSEV Samsun Şubesi Aktif İletişim Sorumlusu Aycan Seymen ve Sosyal Hizmet Uzmanı Aslı Akyol LÖSEV ’in çalışmalarını anlatmak ve LÖSEV aileleri ile bir araya gelmek için Sinop ziyareti gerçekleştirdi.

Sinop Belediyesi, Sinop Valiliği, Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, SGK Sinop İl Müdürlüğü, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü gibi kuruluşları ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi veren LÖSEV Samsun Şubesi yetkilileri, Kurban bağışları konusunda da detaylı bağış yöntemlerinden bahsetti. 

Dolandırıcılar konusunda uyarı yapıp LÖSEV ’in asla kapı kapı gezip elden para toplamadığı, boyama kitabı ya da bülten satmak gibi bir yöntem ile bağış toplamadıklarına vurgu yaparak LÖSEV’in 2021 Kurban Bayramı kampanyasına başladığını duyurdu.

HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

LÖSEV 15 yıldır Türkiye’de vekâleten kurban kesimi yaptırıyor ve etini lösemili ve kanserli çocuklar ve ailelerine; ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtıyor. LÖSEV bu yıl için vekâleten kurban bağışı fiyatlarını 1.450 TL olarak açıkladı.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı 2006 yılından bu yana Türkiye’de, vekâleten kurban kesmekte ve dağıtmakta. Kurbanlık vasfına haiz küçükbaş veya büyükbaş olarak kesimler en modern kesimhanelerde, dini esaslara uygun şekilde Kurban Bayramı’nın bir, iki ve üçüncü günlerinde, adak kurbanları ise arife günü gerçekleşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun gerçekleşen kesimler LÖSEV yetkilileri, din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu, kasap ve et sorumlularından oluşan bir ekip huzurunda vekâlet veren bağışçıların isimleri tek tek okutularak ve kan akıtılarak gerçekleştirilmektedir. 

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA 12 AY TAZE ET
Kesilen kurban etinin bir kısmı dinlendirilerek bayram içinde, kalanı ise kesen kurumlara emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda taze et ve et ürünleri şeklinde LÖSEV’e kayıtlı ailelere ulaştırılıyor. Tüm Türkiye genelinde sayıları 50.000’e yakın LÖSEV’e kayıtlı ailelerden sosyal incelemeleri tamamlanan ve ihtiyaçlarına göre sıralanan ailelere yıl içinde düzenli ve eşit olarak bu bağışlar kuşbaşı, parça et, biftek olarak dağıtılıyor. Yine tüm yıl boyunca LÖSEV aileleri bu etlere içerisinde kendilerine özel bakiyeleri olan yalnızca taze et ve et ürünleri alımı yapabilecekleri LÖSEV Et Kart ile de büyük marketlerden erişebiliyor.  

Siz de vekâleten kurban bağışınızı kolaylıkla LÖSEV’e yapabilirsiniz. LÖSEV’in Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerine giderek, bankalardaki bağış ekranlarından sadece “LÖSEV” diyerek  www.losev.org.tr üzerinden online ya da 0 312 447 06 60 no’lu telefondan ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz. 

Editör: Vitrin Haber