KUZKA tarafından hazırlanacak Ur-Ge projesinin, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası üzerinden Ticaret Bakanlığı’na sunulması planlanıyor.

Ur-Ge Projesi Kapsamında Ağaç Ürünleri Sektöründe Proje Hazırlıkları Başladı

Sinop TSO ev sahipliğinde bir araya gelen ağaç ürünleri sektör temsilcileri Ticaret Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (Ur-Ge) programı kapsamında proje hazırlık çalışmalarına start verdi. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda projenin hazırlık süreci ve işbirliği yapılacak alanların görüşülmesinin yanı sıra KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisince Ur-Ge programının öncelikleri, program kapsamında hazırlanacak ihtiyaç analizi, yurtdışına yönelik faaliyetler ve Ticaret Bakanlığı’nın programdaki destekleri hakkında işletme temsilcilerine bilgilendirme yapıldı.

Sinop’ta ağaç ürünleri sektörüne yönelik KUZKA tarafından hazırlanacak proje kapsamında işletmeler, ağaç ürünleri imalatındaki yurtiçi ve yurtdışı trendlerini yerinde görme, bu alanda network geliştirerek yeni pazarlara erişebilme ve dış ticarete yönelik sağlanacak imkânlardan faydalanabilecekler. Sektörün ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına da pozitif katkı sağlaması beklenen projenin ayrıca sektörde ihracata henüz başlamamış işletmelere vizyon kazandırma çalışmaları nedeniyle katkı sağlaması bekleniyor.  


 

Editör: Vitrin Haber