Ülkemizin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyan 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı için Kalkınma Bakanlığı toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini almak üzere hazırlık çalışmaları başlattı.

Söz konusu plan hazırlıkları kapsamında, Resmi Gazete’de yayımlanan 29.07.2017 Tarihli ve 30138 Sayılı 2017/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince merkezi düzeyde gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantılarının yanında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dâhil olması önem taşıyor.

Bu bağlamda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) koordinasyonunda 14 Şubat 2018 Çarşamba günü Sinop’ta 11. Kalkınma Planı Yerel toplantısı düzenlendi. 3 farklı hedef gruba yönelik olarak organize edilen toplantılardan geniş katılımlı vatandaş toplantısı ile kadınlara yönelik toplantısı Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli’nde, gençlere yönelik toplantı ise Sinop Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda katılımcıların görüşleri önceden belirlenmiş metotlar ile katılımcı bir anlayışla alındı.

11. Kalkınma Planının güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliliğinin oluşturulması, yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinin alınması, politikaların isabetli şekilde belirlenmesi ve temel kalkınma önceliklerinin tespit edilmesi için kalkınma ajanslarının koordinasyonunda 81 ilde ilgili kurum ve kuruluşların, kadınların ve gençlerin katılımıyla düzenlenen toplantılar, 16 Şubat 2018 Cuma günü Çankırı’da gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte toplumun tüm kesimlerinin plandan beklentileri ile katkılarını plana yansıtabilecekleri anket çalışması devam ediyor. Vatandaş anketine  http://kbanket.kalkinma.gov.tr/index.php/471624/lang-tr uzantılı adresten ulaşılabiliyor.
Editör: Vitrin Haber