Kuzey Anadolu Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde faaliyet gösteren 40 işletme ile proje sözleşmesi imzaladı.

Kuzey Anadolu Ajansı (KUZKA) tarafından 2015 Yılı İktisadi Kalkınma (İKAP2) Mali Destek Programı kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde faaliyet gösteren çoğunluğunu imalat ve ağaç ürünlerinin oluşturduğu turizm, tekstil, tuğla ve gıda sektöründe faaliyet gösteren 40 işletme ile proje sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Bölgede faaliyet gösteren işletmelere ait toplam 40 projenin destekleneceği İKAP2 Mali Destek Programı ile Ajans tarafından yararlanıcılara yaklaşık 12 milyon TL destek sağlanması hedefleniyor. Yararlanıcıların katkıları ile birlikte oluşan toplam bütçe büyüklüğü ise yaklaşık 25 milyon TL’ye ulaşıyor.

2015 Yılı İKAP2 Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projelerin sektörlere göre dağılımı şöyle gerçekleşti. Projelerin 18’i imalat sanayii, 9’u ağaç ürünleri, 5’i turizm sektörü, 4’ü tekstil ürünleri, 3’ü tuğla ve 2’si ise gıda olmak üzere toplam 6 sektör Ajans desteklerinden pay almış oldu.

2014 - 2023 Bölge Planı doğrultusunda Bölgenin kalkınmasına yönelik faaliyetlerini sürdüren Ajansımız 01.02.2016 tarihinde 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) ve Teknik Destek (TD) Programlarını ilan etti. Ajansımız söz konusu programlar ile kar amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, ihtisas bölgelerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve birlik üst kuruluşlarının rekabet gücünü arttırmayı planlıyor.

Editör: Vitrin Haber