Toplantıya, Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, Ajans uzmanları, çok sayıda özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet Cengiz, yaptığı konuşmada, önceki Mali Destek Programlarında Sinop'un az sayıda proje sunması konusunda yapılan şikayetlerin yersiz olduğunu söyledi.

Cengiz, "Kastamonu ve Çankırı derslerine iyi çalışmışlardır. Bizler ise bu yıl dersimize çok çalışıp bu başarıyı yakalamak zorundayız. Sizlerin bu noktada iyi projeler sunmalarını bekliyoruz" dedi.

Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen ise, önceki programlarda yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için ilgili sektör temsilcilerine uyarılarda bulundu.

Sektör temsilcilerinin, projelerin hazırlanmasından sunulmasına kadar geçen süre zarfında projeleriyle bizzat kendilerinin ilgilenmelerini isteyen Şen, şöyle devam etti:

"Şekli yönden hiçbir projeyi elemek istemiyoruz. Proje hazırlanması sürecinde sektör temsilcilerimiz mutlaka Sinop Yatırım Destek Ofisimizden veya Ajans merkezinden gerekli yardımı almalılar. Projelerin sunulmasından sonra ajans personelinin veya yönetim kurulunun hiçbir şekilde müdahale durumu söz konusu değildir. Kaliteli ve doğru içeriğe sahip projeler geçer not almaktadır. Bu nedenle kaliteli ve çok sayıda projenin gelmesini bekliyoruz. Amacımız bu yılki programda 12 milyonluk kaynağın tamamını özel sektöre kullandırmaktır."

Şen, daha sonra 2012 Yılı Mali Destek Programları ile ilgili olarak sektör temsilcilerine detaylı sunum yaptı.

Konuşmaların ardından, "Sanayi Üretiminin Arttırılması" (SÜRAT) ve "Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi" (TURGEP) başlıklı 2012 Mali Destek Programları hakkında PYB Birim Başkanı Özgür Yücel Yakar ve Ajans uzmanlarından Halil İbrahim Kırlı tarafından ayrıntılı sunumlar yapıldı.

Toplantının soru-cevap bölümünde ise Ajans Genel Sekreteri Şen ve KUZKA uzmanları kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Editör: Vitrin Haber