Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İpek başkanlığında gerçekleştirilen 100. Yönetim Kurulu Toplantısına Çankırı Valisi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Köse, Yönetim Kurulu Üyeleri Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Sinop Belediye Başkanı Baki ErgüL, Kastamonu İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu ve KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç ile ilgili uzman personel katıldı.

Hibe Destekleri, Bölgede İstihdam ve Yeni Ürün Geliştirilmesini Sağladı
Toplantının açış konuşmasını yapan Sinop Valisi Hasan İpek, 100. Yönetim Kurulu sonunda Ajansın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı. KUZKA’nın 2010 yılından beri Bölge’de Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un kalkınmasına yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatan Vali İpek, mali destek, doğrudan faaliyet desteği, güdümlü proje desteği programları kapsamında, kamu ve özel sektör projelerine sağladığı hibe destekleri ile bölgeye 82,1 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi. 

Vali İpek, hibe destekleri ile toplam 234 projenin desteklendiğini vurgulayarak, destekler sonucunda bin 722 yeni istihdam oluşturulduğunu, 281 de yeni ürün geliştirildiğini kaydetti.    

Fizibilite ve Analizler Sektörün Hizmetinde 
KUZKA’nın potansiyel sektörlere yatırımcı çekmek ve sektörel gelişmelere öncülük etmek amacıyla hazırladığı araştırma, rapor, analiz ve fizibilite çalışmaları hakkında da bilgiler paylaşan Vali İpek, Ajansın bu amaçla Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta 9 Yatırım Ön Fizibilite, 3 İhracat Raporu, Sanayi Analizi ve Teşvik Sistemi Değerlendirme Raporu, Batı Karadeniz Eylem Planı ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerinin sektör temsilcilerinin kullanımına sunulduğunu vurguladı.

Ajansın AB fonlarının Bölgeye kazandırılması için 10 milyon Euro bütçeli BROP Projesi’nde son aşamaya gelindiğini de kaydeden Vali İpek, eğitim destekleri kapsamında ise Ajansın Bölgede 6 bin 200 kişiye “Dış Ticaret, E-Ticaret, Uygulamalı Girişimcilik, Mesleki ve Kişisel Gelişim Eğitimleri ile Proje Döngüsü Eğitimleri” düzenlediğini bu amaçla 42 eğitim projesine 400 bin TL destek sağlandığını kaydetti.

KUZKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç’in Ajans çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Üyelerine yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber