Zübeyde Hanım Anaokulu 5-6 yaş grubu Sihirli Eller sınıfı öğrencilerine yönelik bayrak, vatan, millet gibi milli-manevi değerleri kazandırmak, asker olmanın gururunu, asaletini hissetmelerini sağlamak amacıyla “Kuzeyin Sihirli Ellerinden Güneyin Kahraman Yüreklerine“ adlı proje  hazırlandı. Proje kapsamında asker kıyafetleri giyerek asker temalı resim, video, şiirler hazırlanarak İl Jandarma Alay Komutanlığına gezi düzenledi. Gezide İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Halil Altıntaş öncülüğünde komutan ve erler tarafından karşılanan öğrenciler eğlenceli ve öğretici saatler geçirdi. 

Eğitimli köpek gösterileri ve drone gösterileri ardından askerlerin kaldığı yatakhane ve yemekhaneleri gezen öğrenciler burada fotoğraf çektirdi. 

Gezi esnasında öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Asker abileri ile sohbet eden öğrenciler, kendi hazırladıkları hediye kutusu Afrin’de görev yapan askerlere iletmek J. Kd. Albay Halil Altıntaş’a teslim etti. 
Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’da eşlik etti. Gezide İl Jandarma Komutanı ve askerler öğrencilere yoğun ilgi ve alaka gösterdi. Gezi balon, boyama kitabı, Türk Bayrağı hediyesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. Gezide çocukların heyecan, coşku ve mutlulukları görülmeye değerdi.
Editör: Vitrin Haber