Kurban Bayramı döneminde balık fiyatlarında değişiklik olmadı.
Merkez Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Namık Ünlü, yaptığı açıklamada, bayram süresince balık fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyledi. 
Geçmiş yıllarda Kurban Bayramı ile her zaman balık fiyatlarında düşüş yaşandığına işaret eden Ünlü, bu yıl böyle bir durumun gerçekleşmediğini kaydetti.
Bunda en büyük etkenin, avlanan balık miktarının azlığı olduğunu vurgulayan Ünlü, şöyle konuştu:"Vatandaş bayramda fiyatlarda düşüş bekliyordu. Çünkü geçmiş yıllarda hep böyle olmuştur ancak bu yıl beklenen olmadı. Kurban eti, balık fiyatlarını etkilemedi. Nedeni ise denize açılan balıkçılar az miktarda balık ile limana dönüyor. Dolayısıyla talep fazla olunca fiyatlar düşmüyor. Avlanan balık miktarı da az olduğu sürece fiyatlarda düşüş beklemiyoruz."
Ünlü, vatandaşların balığa olan ilgisinin bayramda da devam ettiğini dile getirerek, "Yüksek fiyata ve kurban etine rağmen satışlar normal düzeyde. Daha önce bayramda satışlar çok düşerdi. Bu yıl öyle bir durum söz konusu değil. Bayram öncesi olan hareketlilik devam ediyor" dedi.
Sinop'ta tezgahlarda mezgit kilogramı 7, hamsi 10, istavrit 10, barbun ise 25 liradan alıcı buluyor. Palamudun ise tanesi 10 liradan satılıyor.
AA
Editör: Vitrin Haber