Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam beraberindeki, İl Müdür Yardımcısı Bekir Yücel ve kurum personelleri ile birlikte Tokat’ta hayata geçirilen ve ülke geneline yayılan “Köyümde Yaşamak İçin 1 Sürü Nedenim Var” projesi çalışmalarını yerinde görmek ve proje hakkında teknik bilgiler almak amacıyla Tokat’a gitti. 

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde İl Müdürü Orhan Şahin ve teknik personeller tarafından ağırlanan Sinop heyeti, projenin detayları hakkında bilgiler aldı.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Şahin, projenin  2019 yılı Haziran ayında Valilik talimatı ile hazırlandığını ve 2020 Yılı Nisan ayında Ziraat Bankası Sivas Bölge Başkanlığı ile Tokat Valiliği arasında imzalanan Protokol ile saha çalışmalarına başlandığını belirtti. 

Bugün gelinen noktada 6 bine yakın müracaat alındığını ifade eden İl Müdürü Osman Şahin, bunlardan şartları uygun bin 150 çiftçi ile sözleşme imzalandığını bu güne kadar da 305 çiftçiye 27 bin koyunun teslim edildiğini belirtti. Şahin; “Projemizin İlimizde başarısı üzerine aynı isim ve aynı şartlarla proje, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünce diğer illerde de uygulanmak üzere İl Valilikleri ile Ziraat Bankası Bölge Müdürlükleri arasında  Protokoller yapıldı. Proje Kapsamında Tokat İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce Proje Uygulanacak illere teknik destek sağlanmakta. Bu kapsamda şu ana kadar kurumumuz tarafından 62 İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teknik destek sağlandı. Bu güne kadar birçok il müdürlüğünden teknik personel ilimizi ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü. Bu illerle tecrübelerimizi paylaştık. Sinop ilimizde de bu değerli projenin hayata geçmesi ve Sinop tarımına fayda sağlamasını arzu ediyoruz. Projenin ülke hayvancılığına ve çiftçilerimize  hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Toplantının öğleden sonraki kısmında Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Salih Çelik ile Proje Koordinatörleri Veteriner Hekim İbrahim Dilmaç ve Zooteknist Mürsel Yıldız tarafından proje ile ilgili sunumlar yapıldı. 

Editör: Vitrin Haber