Köylere Hizmet Getirme Birliği yeni Dönem Encümenlerini belirlendi. Gerze Müftülüğü toplantı salonunda yapılan seçime, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, Mal Müdürü Zübeyde Şen, KÖYDES Müdürü Mehmet Kutlu ve köy muhtarları katıldı.

Divan katipliğini Cengiz Akgül ve Necip Çelebi’nin yaptığı seçimlerde yeni dönem Köydes Encümen Üyeliği için 5 muhtar aday oldu.

Oy kullanmaların ardından sandıklar açıldı ve iki yeni encümen belirlenmiş oldu.

Seçimler sonrasında; en çok oyu Sorkun Köyü Muhtarı Sadettin Tütüncü (19 oy) alırken sırasıyla Acısu Köyü Muhtarı Fikri Uyanık (16 oy), Yamacık Köyü Muhtarı Cengiz Akgül (15 oy), Türkmenlioğlu Köyü Muhtarı Recep Sazak (11 oy), Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki (8 oy) oldu.

Seçimlerin ardından muhtarlar ve İl Genel Meclis Üyeleri ile öğlen yemeğinde North Star’da bir araya gelen Kaymakam Kubilay, gerek Devlet Vatandaş işbirliği kapsamında, gerekse de KÖYDES olarak köylerin bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını vurgulayarak, bu hizmetlerin yine yeni dönemde de devam edeceğini söyleyerek, KÖYDES encümenliğine yeni seçilen üyeleri kutladı.

Editör: Vitrin Haber