Sinop merkeze bağlı, Sazlı ve Akbaş köyü temsilcileri Vali Yasemin Özata Çetinkaya'yı makamında ziyaret ederek, 9. Keşkek ve Güreş Festivaline davet etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Haşim Murat Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop ili Sazlı ve Akbaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Dönmez, Sazlı Köyü Muhtarı İmdat Yılmaz ve Akbaş Köyü Muhtarı İsa Tepe'den oluşan heyet, organizasyon ile ilgili Vali Çetinkaya'ya bilgi verdi. 

Köy muhtarları yaptıkları açıklamada, ilki 2007 yılında gerçekleştirilen festivalin, bu yıl 17-18 Temmuz tarihleri arasında 9.'sunun gerçekleştirileceğini, artık gelenekselleşen festivalin il için de önemli turizm kaynakları arasına girmeye aday olduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çetinkaya, "Sazlı ve Akbaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve Köy Muhtarlarının özverili çalışmaları ile gelişen ve başarı sağlayan festivalin bundan sonra da uyum ve dayanışma içinde yürütülmesini önemsiyorum" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber