Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Koruma Kurulu' 2016 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) toplantı salonunda Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak, kurul üyeleri ile Sinop ve Gerze Belediye Başkanlıklarının temsilcileri de katıldı.
 
Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak’ın toplantı gündemini sunması ardından Çolak, bir önceki toplantıda alınan kararlar ve uygulamalarına ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. 

Sunumda, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarla tespit edilen maddi durumu yetersiz eski hükümlü, mağdur ve denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülerin kendilerine ve çocuklarından oluşan toplam 47 kişiye kışlık kıyafet ve ayakkabı yardım malzemelerinin dağıtımı başta olmak üzere, koruma kurulu kapsamında bulunan kişilerin üniversitede okuyan çocuklarından 7 öğrenciye eğitim bursu sağlanması ile ilgili çalışma aktarıldı. 

Kurul üyelerinin yapılan çalışmaları istişarelerinin ardından, Koruma Kurulu Başkanı Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Koruma Kurulu olarak 2015 yılı içerisinde eski hükümlülerin meslek edinmeleri ve istihdamları ile ilgili 3 önemli proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca maddi durumu yetersiz eski hükümlü, suç mağduru ve denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülerin kendileri ve ailelerine ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını 2016 yılına da kışlık giyecek yardımı yapılarak başlandığını kaydeden Ozan Kaya, projelerin bu yıl da devam edeceğini kaydetti. Başsavcı Kaya, söz konusu faaliyetlere koruma kurulu kapsamında bulunan öğrencilere eğitim bursu sağlanması çalışmalarının da eklenmesiyle toplumun sosyal düzenin iyileştirilmesine Koruma Kurulu olarak katkıda bulunulduğunu dile getirdi.  

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ayrıca, söz konusu çalışmaları Koruma Kurulu adına titizlikle yürüten Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına ve ardından kurul üyelerine katılımları ve destekleri için teşekkür.
 
Editör: Vitrin Haber