Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgınına karşı tavizsiz mücadele ederek tedbirleri üst seviyede tutan Sinop İl Özel İdaresinde, personel ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla tüm hizmet mekanları, ana hizmet binası, sosyal teslisler ve şantiyeler düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Ayrıca hizmet binalarına giriş yapan personel ve vatandaşın ateşleri ölçülerek maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarıda bulunuluyor. 

Pandemi sürecinin başladığı Mart ayından itibaren sürece titizlikle yaklaşan ve tüm birimlerinde seferberlik ilan eden İl Özel İdaresi, bu çalışmalarıyla halk sağlığını korurken, vatandaşlara verilen hizmetleri de aksatmadan sürdürüyor. 
Aldığı tedbirler ve yaptığı çalışmalarla salgının olumsuz etkilerini en aza indirmede önemli rol üstlenen Özel İdare ekipleri, İçişleri ve Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgelere uyulması konusunda taviz vermiyor.

Tüm birimlerinde personel ve vatandaşların kullanımı için belirli noktalara el dezenfektanının yerleştirildiği kurumda, aynı zamanda İl Hıfzıssıhha Kurul kararına göre misafir ve personele yiyecek-içecek ikram edilmesi de durduruldu. 
Koronavirüse karşı tedbirleri tavizsiz bir şekilde uyguladıklarını belirten Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, "Ülkemizdeki ilk vakanın görülmesinin ardından kurumumuzda başlattığımız koronavirüs önlemlerine aynı titizlik ve ciddiyetle devam ediyoruz. Aracımız personelimizin ve hizmet etmekten onur duyduğumuz vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve virüsün yayılımına karşı oluşan riski en aza indirmek. Maske, mesafe ve temizlik kuralını elden bırakmayıp bu zor günleri en kısa zamanda aşacağımıza inanıyorum” dedi

Editör: Vitrin Haber