Güzelceçay Köprüsü onarılarak ulaşıma açıldı 

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, yaklaşık üç hafta önce Sinop'ta yaşanan sel baskınında yıkılan ve Sinop-Samsun karayolunu birbirine bağlayan Güzelceçay Köprüsü'nün, yapılan çalışmalar sonucu yeniden ulaşıma açıldığını bildirdi.
     
Vali Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'ta yaşanan sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.
     
Öncelik verdikleri çalışmaların, ulaşım sorununu çözmeye yönelik olduğuna dikkati çeken Cengiz,''Yapılan çalışmalarla ulaşım sorunlarını çözdük. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından sel nedeniyle yıkılan Güzelceçay Köprüsü'nün dolgusu yapıldı. DSİ de Güzelceçay'ın ıslahını yaptı. Böylece yol trafiğe açıldı''dedi
     
Karayolları ekiplerince Güzelceçay dere yatağının tehlike arz eden yaklaşık 500 metrelik kısmının taş dolguyla tahkim edildiğini anlatan Cengiz, ''Sinop İl Özel İdaresi, Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince kapalı olan tüm köy yolları ulaşıma açıldı. YEDAŞ ekipleri tarafından sel bölgelerinde elektrik arızalarının tümü giderildi. Selden en çok etkilenen Dikmen ilçesinde de ulaşım sağlanamayan köy kalmadı'' diye konuştu. 

AA



Editör: Vitrin Haber