Sinop TEMA Vakfı yönetim kurulu üyesi Seniha Kocaman, İstanbul’da düzenlenecek olan İstanbul-2018 koşusunda Sinop’u temsil edecek. Seniha Kocaman’a TEMA Vakfı adına bağışta bulunup destek olmak isteyenler http://ipk.adimadim.org/profil/IPK49907 adresine giriş yaparak destekte bulunabilecek. Bağışta elde edilecek olan gelir TEMA Vakfına destek olarak kullanılacak.
TEMA projesinin hedefi ve neden koşuya katıldığı hakkında bilgi veren Seniha Kocaman; “Ağaç Kardeşliği Projesi, TEMA Vakfı tarafından çocuklar için özel olarak tasarlanmış,  orman ekosistemi ve biyolojik çeşitlilik konusunda çocuklara temel bilgilerin verildiği, çocukların keyifli oyunlarla ağaçları tanıdığı, eğlenerek ağaç sevgisini kazandıkları ve üstelik proje boyunca tohumdan kendi fidanlarını yetiştirdikleri bir projedir” dedi. 

DAHA ÇOK ÇOCUK AĞAÇ KARDEŞİ OLABİLSİN
Proje kapsamında çocuklar için Edirne'de 'Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanı oluşturulduğunu ve projeye katılan her çocuğa kendi ismine özel bir fidan sertifikası armağan edildiğini vurgulayan Kocaman sözlerine şöyle devam etti; “Eğitim programını çocuklarla uygulayan kişiler ise güzel kalpli 
TEMA gönüllüleridir. Güzel kalpli koşucular koşuyor, güzel kalpli bağışçılar bağış yapıyor, güzel kalpli TEMA gönüllüleri, Edirne'den Hakkari’ye ülkemin güzel çocuklarına bu projeyi ulaştırıyor. Ben de bu proje için Sinop’tan TEMA Vakfı adına koşuyorum. Ülkemde daha çok çocuk ağaç kardeşi olabilsin diye desteklerinizi bekliyorum” diye konuştu.

İYİLİK PEŞİNDE KOŞ PLATFORMU NEDİR?
İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformudur. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7 bin koşucu ve 66 bin bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur.
Bu web platformu sayesinde yardımseverlik koşusu yapmak isteyen gönüllü koşucuların hayatını kolaylaştırır.

NASIL MI?
Yardımseverlik Koşusunun ne olup ne olmadığı hakkında bilgi alabilirler. Projeler arasından kendilerini heyecanlandıran ve destek vermek için adına koşmak istedikleri projeyi bulabilirler. Kampanyalarını yaratabilirler.
Anlık olarak kampanyaları adına direk olarak dernek/vakıflara yapılan bağışların miktarını ve sayısını takip edebilirler. Daha önceki yıllarda Adım Adım bünyesinde gerçekleştirdikleri yardımseverlik koşuları hakkında bilgi alabilirler. (Kim onu desteklemek için ne zaman, ne kadar bağış yapmış?)
Bu sayede önceki yardımseverlik koşularındaki bağışçıları ile tekrar iletişime geçebilirler. Yardımseverlik koşusu yapabilmek için neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi alabilirler.
Kendilerine bağış yapan bağışçıları, bağış yaptıkları dernek/vakfın yöneticisinden, anında teşekkür mektubu alırlar. Kendilerine bağış yapan bağışçıları, bağış yaptıkları dernek/vakıftan otomatik olarak sertifikalarını alırlar. 
Adım Adım, bugüne kadar yardımseverlik koşusu yapan binlerce kişinin analizini yaptında ilk koşusunda başarılı bir sonuç alan, keyif alan yardımseverlik koşucularının bir daha Yardımseverlik koşusu yapma ihtimalleri, keyif almayanlara göre 2.5 kat daha fazladır. Adım Adım ile yardımseverlik koşusu yapanlar yüzde 80 daha fazla bağışçıya ulaşırlar.
 
Editör: Vitrin Haber