Sinop Kızılay Şubesi tarafından Erfelek ilçesinde öğrenim gören öğrencilere Samsun gezi programı düzenlendi.

Sinop Kızılay Şubesi Erfelek İlçesi Yunus Emre Ortaokulu ve Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesinde okuyan 6-7 ve 8 sınıfları öğrencilerini Samsun gezi programı ile sevindirdi.

Gerçekleştirilen gezi kapsamında ilk olarak Atatürk Evini ziyaret eden öğrenciler ardından Büyük Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşını başlatmak için Samsun'a geldiği Bandırma Vapurunun içini gezdiler. Erfelek İlçesi Yunus Emre Ortaokulu ve Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesi öğrencileri daha sonra Kurtuluş yolunu takiben Atatürk'ün Samsun'a geldiğinde ayak bastığı iskeleyi ziyaret ettiler.
Samsun Hayvanat Bahçesini de gezen öğrenciler, Samsun Cumhuriyet Meydanında yer alan Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kent Müzesi ziyareti sonrasında program Amazon Köyünde yapılan gezi ile son buldu.

Geziye katılan öğrenciler, kendilerine sunulan imkandan dolayı Sinop Kızılay Şube yönetimine teşekkür ettiler.
Geçtiğimiz yıllarda da bu tür gezi programları düzenlediklerini belirten Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, gezi kapsamında ülkemizin geçmiş tarihi hakkında yapılan ziyaretlerle öğrencilere bilgiler verildiğini, hem de öğrencilere güzel eğlenceli bir eğitim gezisi yaptırıldığını ifade etti.

Editör: Vitrin Haber