Türk Kızılayı Sinop Şube Başkanı Kemal Albayrak, şube olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Albayrak, Kızılayın 153 yıldır büyüyen bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, gönüllülerin desteği ile varlığını sürdüren Kızılayın Sinop'ta da faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü dile getirdi. 

Kemal Albayrak: "Öncelikle bu zamana kadar görev yapmış bütün Kızılay gönüllülerimize çok teşekkür eder ahirete göç etmişlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlarına sağlıklı ömürler diliyorum. Faaliyetlerimize başta genel başkanımız sayın Dr. Kerem Kınık başkanlığında devam ediyoruz. Bilindiği gibi her zaman söylüyoruz, Kızılayımız vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar hizmet eder ve hizmet etmeye devam edecektir. Tabi ki bütün bunları yaparken ihtiyaç sahiplerini hiçbir ayrım yapmadan arıyoruz buluyoruz, görüyoruz, gönüllerine girmeye devam ediyoruz. Bunun için diyoruz ki Kızılayımız emin ellerde inşallah" dedi. 

PANDEMİ SÜRECİNDE SİNOP KIZILAY
Covid-19 sürecinde Türk Kızılayı Sinop Şubesinin çalışmalarını değerlendiren Kemal Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: "Vefa destek grubuna görevli personel verdik. Bu kapsamda 65 yaş üstü sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermede destek verildik.
200 adet alışveriş kartı, Ülker firmasından bin 152 çocuklara dağıtılmak üzere gelen karma paket, 850 adet gıda kolisi dağıtımı, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza gıda kolisi dağıtımı, Ramazan'da 500 adet pide ve su dağıtımı, yaklaşık 25 bin kişiye giyim yardımlarında bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. 5 bin 500 - 6 bin kişiye gıda yardımı ve kavurma dağıtımı yapıldı ve yapılmaya devam edecek.
Polesie TR oyuncak fabrikamızdan bağışlanan oyuncaklarımızın dağıtımını gerçekleştirdik. Yeni doğum yapmış 3 kişiye sevgi bohçası dağıtımı gerçekleştirdik. 167 kişiye 500 TL nakdi yardımda bulunduk. İl ve ilçelerimizde bulunan ihtiyaç sahibi 850 öğrencilerimize kırtasiye yardımı verildi.

Türk Kızılayı olarak yurtlarda kalan ve ihlalden kalanların yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Covit-19 hastalığı geçirmiş ve üzerinden 20 gün geçmiş, kan vermek isteyen bağışçılarımızın Samsun’a ulaşmalarını sağlandı ve sağlamaya devam ediyoruz. Covit-19 nedeni ile kan stoklarımızda sıkıntı yaşamamak adına bağışçılarımızı hükümet caddesindeki kan bağışı merkezine davet ediyoruz. 

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
Ayrıca bu ayın 10-11 inde Atatürk Devlet Hastanesinde başlattığımız, yine bugün (14 Haziran) ve 19 Haziran'da İskele Meydanında kan bağışı kampanyamıza bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı iskele meydanına bekliyoruz. Şimdiden bütün bağışçılara teşekkür ederim"
 

Editör: Vitrin Haber