Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak, şube olarak 2019 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. 

Açıklamasında Türk Kızılayının yurt genelinde ve tüm dünyada dil, din, ırk gözetmeksizin gönül bağı kurduğunu belirten Kemal Albayrak: "Öncelikle Hilali Ahmer adıyla kuruculuğunu yapan değerlerimizden bugüne kadar hizmet eden gönüllü ve çalışanlarımızdan ahirete intikal edenlerimize Allah'tan rahmet dileyerek mekânları cennet olsun diyoruz. Tabi bu arada, Sayın Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık ve yönetiminin öncülüğünde caddemizde, sokağımızda, mahallemizde, köyümüzde, ilçemizde, ilimizde dünyanın dört bir tarafında olmak üzere her zaman söylediğimiz gibi Dil, din, ırk gözetmeksizin vatandaşlarımızla gönül bağı kuruyoruz kurmaya devam edeceğiz" dedi. 

İLİMİZİN EN ÜCRA KÖŞESİNE KADAR GİDİYORUZ
2019 yılında göreve geldikleri günden bu güne yaptıkları çalışmaları aktaran Albayrak, "Biz göreve geldiğimizden beri bağışlarımızı ve yardımlarımızı arkadaşlarımızla birlikte ilimizin en ücra köşesine kadar kendimiz bizzat giderek ve görerek gönüllerini alarak veriyoruz.Vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde ihtiyaçlarına göre giyimden gıdasına ev eşyasından ayakkabısına kadar dağıtımlarını yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.

VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAMEDECEĞİZ
Bütün bu yaptıklarımızı severek yapıyoruz. Çünkü bunlardan haz duyuyoruz. Biz arkadaşlarımızla birlikte sadece gönül birliğiyle çalışmalarımıza odaklandık. Vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün bunların yanında Kızılayımızın neler yaptığını vatandaşlarımızın zor zamanlarında yangın felaketinde, sel felaketinde dediğimiz gibi  insanlarımızın doğumdan sonuna kadar yanlarında olduğumuzu anlatıyoruz.
Kızılay Şubesi olmayan ilçelerimizde Temsilcilikler açıldı. Üniversitemizde Genç Kızılay Kolu kuruldu. Üniversite binası içerisinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik Butik Mağazası açılış çalışmalarımız devam etmektedir.
Sayın Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzla birlikte olmaktan Kızılayımızda bir nefer olarak bulunmaktan gurur duyuyoruz. İyiki Kızılayımız var. Durmak Yok faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu. 

5 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZA DOKUNDUK
Sinop ili genelinde sadece 2019 yılında Türk Kızılayı Sinop Şubesinin 5 bini aşan insana dokunduğunu belirten Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak, "2019 yılında ilimiz genelinde gıda, zekat, giyim gibi kalemlerde 5 bini aşkın vatandaşımıza ulaştık. Ayrıca yine ilimiz genelinde 16'sı yangın, 1'i de sel olmak üzere toplamda bu afetlerden zarar gören 17 aileye de yardımlarımız ulaşmıştır. Tüm dünyada olduğu gibi Kızılay, Sinop'ta da gönülden gönüle uzanan el olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.      

Editör: Vitrin Haber