16 Mart Cuma günü gerçekleştirilen Kızıklar’ın birlik toplantısı ile ilgili olarak alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı.

Gündemde; birlik (fed.), kurullar, kitaplar, etkinlikler ve hedeflerin görüşüldüğü toplantıda ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Kızık Boyu Dernekler Birliği (Fed.) Genel Başkanı Nafi Çağlar Kızıkbeyi; Gaziantep Kızık Mihmadlı Hacı Ömerler, Bursa Tarihi Kızık Köyleri, Bolu Seben Kızık Köyü, G.Antep Kızık Pekmezciler ve Ankara Kızılcahamam Kızık Köyü Dernekleriyle birliğin(fed.) kurulduğunu ve Türkiye’de diğer Kızık Boyu derneklerinin de bu birliğe katılmaları gerektiğini söyledi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Nafi Çağlar ise “Birliğe katılan katılmayan, derneği olan olmayan, muhtarlığı alan olmayan Türkiye’deki ve Dünya’daki Kızık Boyu’na mensup herkesle iletişime geçilmesi gerektiğini belirtti.
Sinoplu iş adamı Kızıklı Mehmet Yavuz’da, Kızıkların yaptığı birlik çalışmaları diğer Türk Boyları için de emsal olacaktır. “Kızık Birliği demek Türk Birliği demektir” yazılan kitap dergi vs. çalışmalara Türk İslam davasına hizmet eden her çalışmaya destek vereceğini söyledi.

Kızıklar için kitap çalışması yapan Yaşar Kalafat’ın üzerinde çalıştığı “Türk Kültüründe Kızıklar’ın Yeri” kitabına maddi destek sağlanması İçin fikir birliğine varıldı. Toplantıya katılan Dikmen Büyükkızık köyü dernek başkanı Kadir Eren; Resmi olarak mevcut dernekler, birliğe (fed.) katılmaya zorlanmalı ve derneği olan yerlerde bireysel üyelikler kabul edilmemelidir derken, Mehmet Özçelik ise Nafi Çağlar’ın hazırlamakta olduğu “Kızık Boyu Cilt 3 Dünya Kızıkları” kitabına bilgi desteği sağlanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda çıkan karara göre ilk geniş kapsamlı buluşma kararı Bolu ilinde olacağı, Bolu’da ünlenen Seben Kızık yaylası şenliğine 1 Temmuz 2018 gününde tüm dünya Kızıkları davet edildi. Festivallerde toylar kurup şenlikler oluşturulacak.
 “Kızık Boyu Danışma Kurulu” ise şu şekilde belirlendi.  Hulusi Sak (Sinop), Metin Kayış ( Bolu), Selami Eryılmaz (Bolu), Ertuğrul Sünel (Bursa), İbrahim Özkan (Bursa), İsmail Erdoğan (Bursa), Zafer Kızıklı ( Amasya), Hakan Ceylan (İstanbul), Ahmet Yaşar (Afyon), Mehmet Kızıklı (Kayseri), Sadullah Işık (Ankara), Cuma Yiğit (Gaziantep), Bayram Kuş (Kütahya), Faruk Ceyhan (Nevşehir), Mahmut Boz (Amasya), Ali Alkan (Sivas), Abdullah Yılmaz (Malatya), Yaşar Kalafat (Ankara).

KIZIK BEYLERİ SEÇİLDİ
Daha sonra Kızık Boy Beyi Nafi Çağlar Kızıkbeyi’nin başkanlığında Kızık Boyu İl Beyleri seçildi. Buna göre belli olan “Kızık Boyu İl Beyleri” ve illeri ise şöyle; Nafi Çağlar ( Gaziantep ), İzzet Güngör (Bursa), Mustafa Meterelliyöz (Bolu), Ekrem Tepecik (Ankara), Kaşif Karataş (Amasya), Mehmet Yavuz (Sinop), Süleyman Kızıklıoğlu (Kütahya), Muharrem Ceylan (Samsun),  Birol Uluşan (Karabük), Faruk Kızıklı (Balıkesir), Mustafa Öztürk (Kayseri), Faruk Kızıklı (Balıkesir), Yavuz Selim Taş (Nevşehir), Fethi Yaşar (Afyon), F. Ayhan Hitit (Bilecik).




 
Editör: Vitrin Haber