Sinoplu Kıbrıs Gazileri,  Kıbrıs Barış Harekatının 43. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Sinop Öğretmen Evinde düzenlenen yemeğe Vali Hasan İpek, Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve  Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen ve Kıbrıs Gazileri katıldı. Yemek öncesinde gazileri masalarında ziyaret eden Vali Hasan İpek, büyük zaferin kazanılmasında büyük emekleri olan gazilere teşekkür etti. Öğle yemeğinin  sonunda Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Boztepe Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili bir sunum yaptı. 

Ardından kısa bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, “Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Bu milletin en az okumuş insanından en çok okumuş insanına kadar herkes şunu çok iyi biliyor ki dünyada bize yardım edecek hiç kimse yok biz gerekirse bu vatan için canımızı seve seve feda ederiz,  sizlerde bu uğurda aynı şeyi yaptınız. Hepinizin gününü tebrik ediyorum. Bu ülke adına, bu millet adına, bu devlet adına hepinize teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.
Editör: Vitrin Haber