Kilogram fiyatı 15 lira seviyelerine yükselen kestanenin son günlerde 10 liraya kadar düşmesi, üreticileri üzdü.

Türkiye'nin kestane üretimi bakımından önemli merkezleri arasında bulunan Sinop'un Erfelek ilçesindeki kestane hasadı devam ediyor. 
Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, yaptığı açıklamada, hem hasadın durgun geçmesi hem de pazara inen kestanenin 10 liradan alıcı bulmasının üreticiyi olumsuz etkilediğini söyledi. 
Ürünün az olmasına karşın fiyatların düşmesine anlam veremediklerini dile getiren Koca, yüzde 40'a varan rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatların bu kadar düşmesini beklemediklerini kaydetti.
Diğer ürünlerde olduğu gibi kestanede de fiyatın, kaliteye göre değiştiğine dikkati çeken Koca, "Pazara indirilen kestanelerin çoğu şu an için kalite bakımından çok iyi durumda sayılamaz. Çünkü çok kaliteli kestane için biraz beklemek gerekiyor ancak gerekçe ne olursa olsun hasadın az olduğu bir yılda fiyatların bu kadar düşmesi üreticileri memnun etmedi" dedi.
"20 lira seviyesine ulaşacaktır" 
Koca, kestanenin kilogram fiyatının ilerleyen dönemlerde 15-20 lira seviyelerine ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, "Geçen yıl sezon 8 liradan açılmıştı. Daha sonra 12 lira olmuştu. Şimdi yine fiyatlar düşük durumda. İlerleyen günlerde kestanenin iriliğine ve kalitesine göre fiyatların 20 liraya kadar çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.
AA

Editör: Vitrin Haber