Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Sinop Şubesi tarafından 10 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenen barış mitinginde meydana gelen terör saldırısını protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlendi. 

Sinop Uğur Mumcu meydanında bir araya gelen sendika üyeleri Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etti. Terörü lanetleyen sloganların atıldığı eylemde KESK adına Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Barış mitinginde yaşanan hain saldırıyı asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker devlet yetkililerinin üzerlerine düşen görevi artık yapmaları gerektiğini belirtti. Barış ve kardeşlik için düzenlenen mitingin eli kanlı hainler tarafından kana bulandığını söyleyen Eker, 10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının başkent Ankara’da gerçekleştirildiğini belirtti. Eker; “Bizler emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin içine sürüklendiği kaotik ve militarist ortama dur demek istedik. Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi haykırmak istedik. Bizler emek meslek örgütleri olarak, ülkemizdeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak, kendi var oluş ortamımızı korumak, emeğin haklarıyla barış arasındaki dolaysız irtibatı kurmak üzere bir miting çağrısı yaptık. Başka ne yapabilirdik ki? Yangın yerine dönen ülkemizi dıştan seyretmemiz beklenemezdi elbette. Bir sorumluluk üstlendik. Ankara’da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu. 10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi. Dört emek ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırıda çok sayıda arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik.  Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu, yitirdik. Onlarca arkadaşımızın da hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Yüreğimiz yanıyor” dedi. 
Olayın üzerinden 6 gün geçmesine karşın Başbakanlık tarafından kayıpların adlarının açıklanamadığını belirten Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker; “Hükümeti bu skandala son vermeye ve bir an önce katliamda yaşamını yitirenlerin tümünün adlarını kamuoyuna açıklamaya çağırıyoruz.  Öncelikle tüm basın mensuplarına ve kamuoyuna bir konuyu hatırlatmak istiyoruz. 100 civarında insanımızı, katillerin Ankara’da rastgele seçtikleri bir alanda yitirmedik. O insanlarımızı “Emek-Barış-Demokrasi” mitingi için buluştukları bir alanda gerçekleşen saldırıda yitirdik” diye konuştu.
SALDIRGANLARIN HEDEFİ OLDUKÇA AÇIKTIR: HEDEF EMEKTİR. HEDEF BARIŞTIR. HEDEF DEMOKRASİDİR!

Yapılan saldırının aslında barışa ve demokrasiye düzenlendiğini iddia eden Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, “Emek-Barış-Demokrasi” sloganıyla düzenlenen ve yapılan saldırı ile kana bulanan mitingin gerçekleştirildiği meydanın kendileri bundan sonra “Emek-Barış-Demokrasi” meydanı olduğunu belirtti. Eker; “Bilindiği gibi miting DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenmiştir. Bu dört emek ve meslek örgütü güvencesiz, kölece, ölümüne çalıştırmaya karşı mücadelenin örgütüdür. Bu dört emek ve meslek örgütü, emeği köleleştirirken doğayı, kentleri yağmalayan sermayeye karşı mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dört emek ve meslek örgütü ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, düşmanlığa karşı kardeşliği, her türlü ayrımcılığa karşı eşitliği savunan, saflarında ırk-mezhep-cinsiyet temelli ayrımcılığa asla izin vermeyen ilkelere sahiptir. Bu dört emek ve meslek örgütü, kuruluşlarından bugüne toplumsal sorumluluklarından kaçmamış, milyonlara kölelik, ölüm, yağma ve talandan başka hiçbir şey vaat etmeyen baskıcı düzenin karşısında diz çökmemiştir. İşte bunun için saldırganların, katliamcıların hedefindedir. Soruyoruz, bu ülkede barış sesinin daha gür, daha çoğalan, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından “KİM” rahatsız olabilir? Fail mi arıyoruz? Kim saldırdı bize, fail kim? Onu mu arıyoruz? Fail bellidir. Failin kim olduğu sadece Türkiye’nin değil, dünya halklarının da malumudur! Katliamda kullanılan canilerin kimliklerinin ortaya çıkması ise, işte bu malumun ilanıdır! Biz, savaşın ortasında barış diyen bir taraf olarak inisiyatif üslendik. Böyle davrandığımız için bize bir bedel ödetildi. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz” dedi.  Yapılan açıklamanın ardından meydanda toplanan grup oturma eylemi yaptı. 
Editör: Vitrin Haber