Sinop Kent Merkezinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül ve eşi Bircan Ergül, Vali Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek, CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez ve çok sayıda kadın katıldı.

Telvin Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Amazon kadınlar dans topluluğunun gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan, düzenledikleri etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Ustacan; “Tüm kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutluyoruz. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak her 8 Mart’ta çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu gün de düzenlediğimiz kahvaltı programı ile bir araya geldik. Bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun” dedi. 

Ardından kürsüye gelen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, tüm emekçi kadınların gününü kutladı. Ergül; “Kadın gidince her şey gider. Zaman zaman ailelere bakıyorsunuz. Erkek gittiğinde çok fazla bir şey olmuyor ama bir kadın gittiğinde o ailede göstergelerin birçoğu değişiyor. İnşallah hep aramızda kalın. Bu konuda en güzel cümleyi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk söylemiş, yer yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir demiş. Bunu öylesine de söylememiş, birçok deneyim sonrasında söylemiş. Sizler bizim başımızın tacısınız. Kadına şiddetin de hem bir birey hem de belediye olarak her zaman karşısında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler sizin için varız. Şimdi biz dört tane köyümüzü belediye sınırlarımız içerisine aldık. Bugün aramızda bu köylerimizden daha doğrusu mahallelerimizden misafirlerimiz de var. Tabi bir takım statüler yeni yapılacak belediye seçimi ile kazanılacak. Ben buralardan gelen kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum. Biz buraların suyunu veriyoruz, çöpünü topluyoruz, yolunu yapıyoruz. Ben her zaman için emrinizdeyim. Bizden bir bilgi istediğinizde bilgileri sizlere aktarmaya hazırım” dedi. 

16 NİSAN’DA OYUMUZ BELLİ
Konuşmasında 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili kişisel görüşlerini de paylaşan Belediye Başkanı Baki Ergül, Türkiye’nin geleceği için tek adam sistemine hayır diyeceklerini ifade etti. Ergül; “Türkiye’nin gittiği nokta maalesef çok da iyi değil. Bunu hepimiz görüyoruz. Bu sebeple Ulu Önder Atatürk için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, cumhuriyet için ve en önemlisi kula kulluk etmemek için 16 Nisan’da bizim oyumuz belli. Tek adamlığa hayır diyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz konuşmasına, Bursa'nın İnegöl İlçesi yakınlarında, Ankara'daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal-Sen üyesi işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden 7 kadına Allah’tan rahmet, yaralanan 34 kişiye ise acil şifalar dileyerek başladı. 

Karadeniz; “Türkiye’nin en gülen yüzleri bugün burada toplandı. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz dünyada 1848 yılında İtalya’da 1950 yılında Japonya’da ve 1971 yılında İsviçre’de kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildi. Cephede savaşan Türk kadının cesareti ve ulusal birlik mücadelesinde verdiği katkı dolayısıyla, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 1934 yılında dünyada hiçbir ülkede yokken kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdi. O sebeple Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Şunu da ayrıca belirtmek istiyorumi kadının olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün değildir. Bu vesile tüm kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, kahvaltı eşliğinde Sinop Romanları Müzisyenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği müzik ekibinin seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Etkinlik sonunda kadınlara Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlatılan 500 adet fidan dağıtıldı.
Editör: Vitrin Haber