Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen genel kurulla başkanlık seçimi yapıldı. Genel kurul sonucunda oyların çoğunluğunu alan Fatma Ustacan Kent Konseyi kadın Meclisi Başkanı olarak seçildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Sinop Belediyesi Kent Konseyi genel kurulunda, kadın meclisi başkanı Betül Köse’nin, Kent Konseyi Başkanı olarak seçilmesi ile boşalan kadın meclisi başkanlığı görevi için genel kurul yapıldı. 45 üyenin oy kullandığı genel kurulda oyların çoğunluğunu alan Fatma Ustacan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak seçildi. 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Sinop Belediyesi Kent konseyinin faaliyetleri hazırlanan slayt sunumu eşliğinde katılımcılara izletildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte başlayan genel kurulda bir konuşma yapan Sinop Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Betül Köse, kent konseyinin yapısı hakkında bilgiler verdi. Köse; “Kent Konseyi’nin görevi kentin bütün yapısına hakim olarak, ihtiyaçlar ve eksiklikler doğrultusunda önlem alıcı fikirler üretmek ve bu fikirleri ilgili kurumlara, yetkili kişilere iletmek. Kent konseyi olarak tüm birimlerimizle bu görevi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Emin olun ki bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen genel kurulumuzda verdiğiniz değerli oylarınızla beni başkanlık görevine getirdiniz. Bugün de inşallah kadın meclisi başkanımızı seçeceğiz. Kent konseyinde yer alan tüm birimlerimiz gerçekten önemli hizmetler vermekte. İşte kadın meclisimiz de bu değerli birimlerimizden bir tanesi. Kadın meclisimiz kadınlarımızın hayata dair her alanda katılımlarını sağlamak üzere çalışmalar yürütmekte. Kadınlarımızın her alanda desteklenmesi gerekir. Önceki dönemlerde kadın meclisi olarak çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenleme çalışmalarımız oldu. Eminim ki bundan sonrada devam edecek. Kadınlarımıza gereken değeri ve önemi hissettirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile genel kurulumuzun hayırlar getirmesini diliyorum. Seçilecek olan başkanımıza ve yürütme kurulu üyelerine şimdiden başarılar diliyorum” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından divan teşekkülü oluşturulması gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını, Yürütme Kurulu Sabiha Hazır’ın yaptığı seçimli genel kurulda Kadın Meclisi’nin başkanı ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi. 45 üyenin oy kullandığı genel kurulda oyların çoğunluğunu alan Fatma Ustacan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak seçildi.  

Başkanlık seçiminin ardından Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi.  Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Sabiha Hazır, Şükran Öküzoğlu, Sema Arar, Engin Gülay Güvener, Sema Karadayıoğlu, Tülin Turan. 

Gerçekleştirilen genel kurulun bir de yabancı misafirleri vardı. Sinop Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği'nin (EPEKA) "Working on Women - WOW" projesi kapsamında farklı ülkelerden Sinop’a gelen bayanlar kent konseyi kadın meclisinin genel kuruluna katıldı. Bayanlara burada Kent Konseyi Başkanı Betül Köse tarafından konsey çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Bayanlar daha sonra Sinoplu kadınların kendi hazırladıkları ürünleri sergiledikleri hanım eli çarşısını gezdi. 

Editör: Vitrin Haber