Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Önder, kurum ve kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Baki Ergül kent konseyi olgusunun düşünce olarak bir kentte olması gereken bir olgu olduğunu söyledi. Kent konseylerinin içinde her kesimden insanın mevcut olduğunu ifade eden Ergül; “Elbette biz Sinop olarak küçük bir iliz. Ama biz bir takım olarak çalışırsak çok şeyin üstesinden geliriz, buna eminim. Bu anlamda yeni seçilecek arkadaşlarıma canı gönülden başarılar diliyorum ve bende bu kentin belediye başkanı olarak daima onların yanında olacağımı ifade etmek istiyorum. Sinop hizmetlerin en iyisine en güzeline layıktır” dedi. 

Genel Kurul’da daha sonra söz alan Sinop Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Betül Köse, kent konseylerinin önemine vurgu yaptı Köse; “Kent Konseyi’nin görevi kentin bütün yapısına hakim olarak, ihtiyaçlar ve eksiklikler doğrultusunda önlem alıcı fikirler üretmek ve bu fikirleri ilgili kurumlara, yetkili kişilere iletmek. Kent konseyi olarak tüm birimlerimizle bu görevi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Emin olun ki bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile genel kurulumuzun ilimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Genel Kurulda, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan ile Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Önder de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından divan teşekkülü oluşturulması gerçekleştirildi. Divan oluşumunun sonrasında ise gündem maddeleri doğrultusunda kent konseyi başkanı ve yürütme kurulları seçimine geçildi. Yapılan oylama ile tek aday olan mevcut başkan Betül Köse yeniden Kent Konseyi Başkanlığına getirilirken, yürütme kuruluna yine belirlenen isimler oy birliği ile kabul edilerek seçimleri gerçekleştirildi. Program dilek ve temenniler ile son buldu. 
Editör: Vitrin Haber