Sinoplu 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Yağız Hancı, kumbarasını Elazığ’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere Kızılay Sinop Şubesi’ne bağışladı.

Kumbarasında biriktirdiği paraları Elazığ'daki depremzedelere yollamak için Kızılay Sinop Şubesi'ne gelen Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Yağız Hancı, kumbarasını Kızılay Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak'a teslim etti. Başkan Albayrak, kumbarayı makbuz karşılığı teslim alarak, deprem bölgesine göndermek için işlemleri başlattı. Albayrak ayrıca Yağız'a Kızılay'ın boş kumbarasını hediye etti.

Elazığ'da yaşanan depremi televizyonda görür görmez deprem bölgesine yardım etmeye karar verdiğini belirten Yağız Hancı, herkesin empati yapması gerektiğini, bunun bir insanlık görevi olduğunu söyledi. 

Türk Kızılayı Sinop Şube Başkanı Kemal Albayrak, Yağız'ın bağışının çok anlamlı olduğunu söyledi. Albayrak, "Yağız kardeşimiz Elazığ'da yaşanan depremzedelere yardım etmek için bize geldi. Kumbarasını bağışlamak istediğini söyledi ve bağışladı. Biz de kumbarasının bağışını kabul ediyoruz. Kumbarasının içindeki paraları Elazığ'daki depremde yaralananlara göndereceğiz. Onun yerine bizde ona Kızılay'ın boş kumbarasını veriyoruz. Duyarlı davranışı için kendisine onu yetiştiren ailesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber