Onur konuğu olarak Türkiye’nin seçildiği fuar, Xi'an kentindeki Qujiang Uluslararası Sergi Merkezi'nde 30 Mart -1 Nisan 2018 tarihlerinde Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi turizm geliştirme komisyonlarının da içinde yer aldığı 6 eyalet birimi tarafından düzenlendi. 

Fuarda tanıtım standı açan Türkiye, 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kastamonu’yu özel olarak tanıttı. Kastamonu’nun, Kastamonu Valiliği ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından temsil edildiği fuarda, Kastamonu’nun birbirinden zengin içerikli turizm destinasyonları Çinli turizm temsilcilerinin beğenisine sunuldu. Kastamonu’nun doğasını, tarihini, zengin kültürel birikimi ve birbirinden ilginç turizm destinasyonlarını merak eden Çinli turistler ile turizm ve seyahat acenteleri temsilcileri standa yoğun ilgi gösterdi. İlimize ait turizm destinasyonlarını tanıtan kitapçıkları, broşürleri ve filmleri inceleyerek şehre ve bölgeye dair bilgiler bilgi alan Çinliler, doğası, tarihi, zengin kültürel birikimi ve önemli turizm aktivitelerinden biri olan macera turizmine ev sahipliği yapan Kastamonu’ya hayran kaldıklarını ifada ettiler. 

Fuar sayesinde dikkatleri üzerine çeken ülkemiz, daha önceki tanıtım çalışmalarının da etkisiyle Çin için önemli bir turizm destinasyonu olma özelliğini kazandı. Çin'de İpek Yolu temalı tek uluslararası düzeydeki ve geniş katılımlı turizm fuarı olan Xi’an İpek Yolu Uluslararası Turizm Fuarı aynı zamanda, İpek Yolu güzergâhı üzerindeki ülkeler arasında turizm işbirliğini ilerleten ve hızlandıran önemli bir platform olarak işlev görüyor.
    
 
Editör: Vitrin Haber