Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla; Kanun kapsamında hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında kırmızı/beyaz et satışı yapılan işletmelerin yetkililerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Şahin Değirmen başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Selçuk Yiğit, Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop il merkezinde faaliyet gösteren 15 kasap esnafı ile kırmızı/beyaz et satışı yapılan marketlerin temsilcileri katıldı.

Toplantıda Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında yapılan düzenlemeler işyeri temsilcilerine anlatılarak, işyerlerinin teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, tebliğin uygulamasında birlikteliğin sağlanması, tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, tebliğde yapılan yeni düzenlemelerde perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretiminin yapılamayacağını, ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceğine dikkat çekerek Tebliğin günde en fazla 10 kg. köfte üretimine müsaade ettiğini hatırlattı. Yine tebliğ kapsamında kasap sucuğu üretiminin yasaklandığını, sucuk üretiminin yalnızca onay almış tesislerde üretilmesi gerektiğini söyledi. Yapılacak olan denetimlerde bu hususlara dikkat edileceğini belirterek, halkımızın daha sağlıklı ve güvenilir et tüketmelerinin sağlanması amacıyla kasap esnafımızın gereken hassasiyeti göstermesi, herhangi bir cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamaları için Tebliğde belirtilen hususlara titizlikle riayet etmesini istedi. 

İl Müdürü Şahin Değirmen, ilimizde faaliyet gösteren işletmelerin göstereceği olumlu performansın ve bir örneklik tavrının, turizm sektöründe son yıllarda atak yapan Sinop'umuz için pozitif yansımaları olacağını ifade etti.
Katılımcılar, yapılan bilgilendirmelerden, sektörün sorunlarının iletilmesi için fırsat verilmesinden ve çözüm önerilerinin tartışılmasından memnun kaldıklarını ifade ettiler.

 
Editör: Vitrin Haber