Samsun Öğretmenevi Konferans Salonunda yapılan KARDEF 1. Olağan Genel Kurul Toplantısında tek aday olan Kemalettin Altınsoy yönetim kurulu başkanı oldu.
 
Seçimden sonra bir konuşma yapan ve verilen yetkiden dolayı delegelere teşekkür eden Kemalettin Altınsoy; "Yolumuz uzun ince bir yol. Bu yolu dernek başkanları dernek yöneticileri federasyon ve konfederasyon olarak hep beraber aşacağız. Biz de prensip olarak ’ben’ yok ’biz’ kavramı var. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneğinin de kurucu üye olarak katıldığı ve üyesi bulunduğu,  KARDEF Genel Kurulunda, Dernek Başkanı Kenan Aral’da bir konuşma yaptı. 

Aral konuşmasında, böyle bir Federasyonun ihtiyaç olduğunu, derneklerimiz arasında, dayanışma, kaynaşma sosyal ve kültürel iletişimleri arttıracağını ifade ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Yapılan seçimlerde Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral Federasyon Üst Kurul Delegeliğine seçilirken, Yeni KARDEF Yönetim Kurulu Asıl Üye Listesi şu şekilde oluştu: Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Akın Üner, Salih Meriç, Ahmet Biltekin, Hamdi Kurubaş, Recep Ertorun. 
Editör: Vitrin Haber