Türkiye’nin dört bir yanından Sinop’a gelenlerin uğrak yeri haline gelen ve piknikçilerin öncelikli tercihi olan Karakum Sosyal Tesisleri ve Nisi Göleti Piknik Alanı, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte manzaraları ile göz kamaştırıyor. Şehir merkezine yakınlığı ile de daha fazla tercih edilen tesislerde barbekü ve piknik düzeneklerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Kültür Turizm ve Sosyal Tesis İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen sosyal tesisler misafirlerini bekliyor. Çocuk oyun alanlarının da yer aldığı tesis Kurban Bayramı’nda da çok sayıda ziyaretçi akınına uğrayacak. 

Karakum’un; yeşil ile mavinin adeta dans ettiği, uzun kumsalları ile göz dolduran ve ilimizin en güzel mekânlarından biri olduğunu ve Sinop’u turizmde hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl; “Sıcak iklim kuşağında bulunan şehrimizde halkımıza sosyal tesis anlamında daha güzel hizmetler sunmaya gayret gösteriyoruz. Karakum Sosyal Tesisimiz, yaz tatilinizi ailenizle birlikte güvenle ve rahatlıkla geçirebileceğiniz ender mekânlardan biridir. Çocuklarımızın, ailelerinin ve diğer misafirlerimizin güvenliği için tesisimizde 2 adet cankurtaranımız ve cankurtaran botumuz mevcuttur. İsterseniz denize sıfır bungalovlarımızda konaklayarak gün boyu güneşin ve kumun tadını çıkarın, isterseniz gölette piknik yapmanın tadını çıkarın, isterseniz de kamp alanımızda çadırınızı kurup ve yaz mevsiminin tadını çıkarın. Karakum Sosyal Tesislerimizde seçenek bol. Şehir merkezine 2 kilometre mesafedeyiz. Sinop İl Özel İdaresi Karakum Sosyal Tesisleri her hali ile Türkiye’nin dört bir yanından her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini bekliyor” dedi.

Sinop İl Özel İdaresi Karakum Sosyal Tesisleri; plaj bölümü, bungalov ve apartların bulunduğu konaklama bölümü, Nisi Göleti ve çevresinden müteşekkil piknik alanları ve çadır alanı olarak kullanılan camping bölgesinden oluşmaktadır. Apartlar ve bungalovlarda 5 kişilik bir aile rahatlıkla konaklayabilmektedir.