Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Barış Karadeniz Van'da yaşanan çığ felaketi üzerine yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, olayı yakından takip ettiklerini söyledi. Karadeniz; “Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştü yüreğimiz yandı.  Minibüste olduğu düşünülen iki kişiyi kurtarmak için bölgeye giden arama kurtarma ekiplerinin üzerine de ikinci bir çığın düştüğünü derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Elim olayda ilk belirlemelere göre aralarında şehit olan güvenlik güçlerimizin de bulunduğu 26 vatandaşımız hayatını kaybetti ve çığ altında kayıp vatandaşlarımız var. Olayı yakinen takip ediyoruz.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, vatanımızın başı sağ olsun.  Arama kurtarma çalışmalarında can siperane görevlerini ifa eden güvenlik güçlerimize askerlerimizin Allah yardımcısı olsun” dedi.

Editör: Vitrin Haber