Sınırlı Sorumlu Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, Karadeniz'de balık bolluğu yaşandığını belirtti. Tuncer; "Şu anda Karadeniz’de balık akını var. İnşallah havalar böyle giderse Palamut’ta bolluk yaşanacak" dedi.

Sınırlı Sorumlu Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, yaptığı açıklamada, kooperatif olarak üyelerince tutulan balığı sadece Sinop'ta değil, Türkiye geneline pazarladıklarını söyledi.

Soğuk hava depoları bulunduğunu, deniz suyundan buz elde edilmesi için buz makineleri, nakliye araçları olduğunu anlatan Tuncer, "Örnek gösterilecek bir kooperatifimiz var. Önceki yıllarda en başarılı kooperatif seçilerek ödül alan bir kooperatifiz" dedi.
Hava şartlarının düzelmeye başlamasıyla balıkta bolluk yaşanacağını dile getiren Tuncer, "Şu anda Karadeniz’de balık akını var. İnşallah havalar böyle giderse Palamut’ta bolluk yaşanacak. Dolayısıyla son günlerde kooperatifte balık ihaleleri de yoğunlaştı. 500-600 gram arasındaki palamudun tanesini 10 lira, lüferin kilogramını 65 liradan balık satıcılarına ihaleyle verdik" dedi.
Tuncer, üyelerince tutulan balığın yüzde 80’ini ihale usulüyle, geri kalan kısmını da fiyatta anlaşma sağlanarak sattıklarını kaydetti.
Kooperatifte uzun yıllar sonra ilk defa Kofana balığı ihalesi yapıldığına dikkati çeken Tuncer, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 8-10 yıldır lüfer balığının büyüğü olan Kofana balığını görmüyorduk. Bu yıl ilk kez Sinop kıyılarında Kofana görmeye başladık. Genel müdürlüğümüzün lüfere koyduğu yasak, işe yaradı. Denizde kofana avlanmaya başladı. Kooperatifimizde de uzun yıllar sonra ihaleyle satışı yapıldı. Kofanaların ağırlığı 1-2 kilogram arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde Karadeniz’de kofananın yanı sıra lüfer akını bekliyoruz."
AA
Editör: Vitrin Haber