CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Demokratik, çağdaş ve Atatürkçü bir Türkiye umudunu yaşatan, doğruyu yakalamaya çalışan halkın öncü yüreğini saygıyla anıyorum” dedi.

CHP’li Karadeniz, Uğur Mumcu’nun Atatürk ilke ve devrimlerine, cumhuriyet kazanımlarına yönelik tehditleri her platformda dile getiren, kaleme alan, ilkeli ve onurlu duruşu ile mücadele eden bir gazeteci olduğunu söyledi. 

Karadeniz şunları ifade etti: “Gericiliğe karşı ilerici yurtsever aydın bir insan olarak halkının yanında emperyalizme karşı dik duruşu ile sömürüye karşı emeği, totaliter rejimlere karşı demokrasiyi savunan gazeteci yazar Uğur Mumcu her haliyle bir halk adamıydı. Atatürkçülüğün, çağdaş ve laik düşüncenin savunucusuydu. Mumcu’nun inandığı, namuslu, yürekli, onurlu mücadelesi, bugün de yolsuzluklara ve bilimsellikten, çağdaşlıktan uzak düşüncelerle mücadeleye önderlik ediyor, ışık tutuyor. Demokratik, çağdaş ve Atatürkçü bir Türkiye umudunu yaşatan, doğruyu yakalamaya çalışan halkın öncü yüreği Uğur Mumcu’yu bir kez daha büyük bir saygıyla anıyorum.”
 
Editör: Vitrin Haber