Barış Karadeniz, Çernobil Felaketinin 31’inci yıldönümünde felaketin izlerinin hala yaşandığını ve yıllarca da yaşanmaya devam edeceğini vurguladı.

“Dünyanın vazgeçtiği nükleer santrallerden kurtulmak isteyen ülkeler ellerindeki teknolojiyi Türkiye’ye satmaya çalışıyor” diyen CHP’li Karadeniz, “Rusya Çernobil sabıkalısı, Japonya Fukuşima sabıkalısı. İnsanlığın katili nükleer santrallerdir. Fukuşima kazası, nükleer santrallerin güvenilir olmadığını bir kez daha acı şekilde göstermiştir. Bu kaza, Nükleer alanda dünyanın en ileri teknolojisinin bile nükleer felaketlerde savunmasızlığını ortaya koymuştur.  Türkiye’de, Sinop’ta nükleer santrale izin vermek mümkün mü?” diye sordu.

Sinop’ta, Akkuyu’da nükleer katliamın hazırlığının yapıldığını söyleyen Barış Karadeniz, “Bunlar nükleer lobilerin oyunları. Yenilenebilir enerji için elimizdeki bütün imkanlarımızı kullanırsak, nükleer enerjiye ihtiyacımız yok” diyerek şöyle devam etti:
“Çernobil kazasından hemen sonra Karadeniz’de günlerce gökyüzünden çamur gibi radyasyonlu yağmur yağdı. Çernobil faciasının üzerinden 30 yıl geçti. Binlerce kilometre uzaklıkta patlayan bir santralin sıkıntıları o kadar yıl geçmesine rağmen halen yaşanıyor. Yıllardır Karadeniz’de her evde en az iki kanser hastası var. Hastaneler kanser vakaları ile dolup taşıyor. Şimdi de aynı riski taşıyan nükleer santraller bölgemize kurulmak isteniyor. Bu belayı ülkemize, Sinop’a, Akkuyu’ya, musallat etmeye çalışıyorlar. Nükleer santral projesiyle kirletilemeyecek kadar değerli şehrimizi enkaz haline getirtmeyeceğiz. Yeşilin maviyle kucaklaştığı bölgemizi çöle çevirmelerine izin vermeyeceğiz. Sinop’ta da, Türkiye’nin başka bir yerinde de, dünyada da nükleer santral istemiyoruz”

 
Editör: Vitrin Haber