Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz ilk yıkımı bir yılı aşkın süre önce gerçekleştirilen ve çalışmaları ağır ilerleyen bu sebeple hem şehir içi trafiğinde aksamalar hem de esnafa mağduriyet yaşatan  Meydan Projesi hakkında soru önergesi verdi. Karadeniz projenin yaz turizmine hazır hale getirilmesi ve esnaf mağduriyetinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Karadeniz, soru önergesinde şu ifade ve sorular yer aldı:      

“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca Sinop Merkezde çalışmalarına başlanan, kale surlarının önünü açarak kente yeni bir meydan kazandırmak için planlanan Sinop Meydan Projesi kapsamında, Atatürk Caddesi üzerinde yıkılan iş hanından çıkartılan esnaf, bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen proje tamamlanmadığından mağduriyet yaşamaktadır. Meydan Projesi kapsamında yapılması planlanan faaliyetlerin tamamlanarak Sinop’un yaz turizmine hazır hale getirilmesi ve esnafın mağduriyetinin giderilmesi için gereğinin bir an önce yapılması gerekmektedir. 
Bu kapsamda; Meydan Projesinin tamamlanamamasının sebepleri nelerdir? 
Proje kapsamında ki esnaf çarşısı ne zaman tamamlanacaktır? Proje ne zaman tamamlanacaktır? 
Meydan Projesi kapsamında izinsiz kazılara neden müsaade edilmiştir?
Projede yeterli personelin çalıştırılmamasının sebebi nedir?
Hafriyatın bu kadar uzun sürede kaldırılmamasının nedeni nedir?
Hafriyatın kaldırılmamasından kaynaklı esnafın yaşadığı zararın karşılığının ödenmesi için bir çalışmanız var mı?
Sinop halkından adeta gizlenmiş ve defalarca revizyona uğramış bu projeden neden kent halkının katılımına açık bir bilgilendirme toplantısı yapılarak proje ve revizyonlar hakkında bilgilendirme yapılmamıştır?”

Editör: Vitrin Haber