Sinoplular federasyonu ve il derneklerinin oluşturduğu Batı Karadeniz Güç Birliği, çalışmalarına hız verdi.

Üst düzey ziyaretler gerçekleştiren birlik, bu kapsamda Adalet bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul’u makamında ziyaret etti. Genel Müdür Moğul'a göreve atanmasından dolayı hayırlı olsun dileğinde bulunan birlik üyeleri başarı dileklerini ilettiler.
Dönem başkanlığını Başkent Zonguldak'lılar Derneği (BAŞZONDER) Genel Başkanı Tuncay Gençer’in üstlendiği Batı Karadeniz Güç Birliği üst düzey bürokrat ve esnaflardan oluşuyor. 

Sinoplular federasyonun da içinde olduğu birlikte, Ankara Sinop ili ilçeleri derneği ASİLDER'i Başkan Vekili Burhan Akdoğan temsil ederek çalışmalara kesintisiz katılım sağlıyor.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde, Sinop ile ilgili sorunları gittikleri ilgili makamlara taşıdıklarını ifade eden ASİLDER başkan Vekili Akdoğan birliğin çalışmalarının bölgeye katkı sağlayacağını söyledi.

Bu kapsamda Adalet bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul’u da ziyaret ettiklerini ifade eden Burhan Akdoğan, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Akdoğan; “Sıcak bir sohbet havasında geçen ziyaretlerde Genel Müdür Yakup Moğul ile birliğimizin temel hedefleri olan milli aracın Filyos’ta üretilmesi, Karadeniz Sahil yolunun Samsun'dan Düzce’ye kadar olan kısmının tıpkı bu yolun ilk kısmı, Bolu tüneli vd. olduğu gibi, bir gayret ve yüklenme ile bir an önce bitirilmesi, Sakarya – Bartın demiryolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi ve Filyos Endüstri Bölgesinin su ihtiyacının giderilmesi için projeler geliştirilmesi konularındaki hedefleri görüştük. Sayın Genel Müdür, birliğin gücünün, ortamın samimiyetinin etkileyici olduğunu, ümit verdiğini belirterek bu yapının daha da güçlendirilmesini, ilk olan böylesine bir fırsatın iyi değerlendirilmesini, olaya büyük bakılarak siyaseti, bürokrasisi, ekonomisiyle bir bütün olarak bölgemize büyük yatırımların gelmesinde, Ankara ve Bölgenin öne çıkarılmasında ve Bölge genelinde bir farkındalık oluşturulmasında bu yapının önemli katkı vereceğini belirtti. Ankara’da gönül ve ufuk birlikteliğinde olduğumuz üst düzeyde görevli hemşerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık.
Genel Müdür Sayın Moğul da duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek üzerine düşen her türlü desteği vereceğini ifade etti” dedi.

Editör: Vitrin Haber