CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçıların sorunlarını dinlemek için 1 Temmuz tarihinde Artvin Hopa’dan başlayarak Türkiye’nin limanlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerinde kendisine iletilen talep ve sorunların takipçisi oluyor. Bu sorunların en önemlilerinden  bir tanesinin balıkçılardan 48 saatte bir istenilen atık su belgesi olduğunu belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, uygulamanın balıkçının avına ket vurduğunu söyledi. Karadeniz; “Balıkçı kardeşlerimizle sürekli irtibat halindeyiz, sorunları dinlemeye çözüm yollarını görüşmeyi sürdürüyoruz.

Balıkçılarımızın ne yazık ki sorunu çok, bunların başında Atık Su Belgesi geliyor. 2 Eylül 2020 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayımlıyor, genelgede yolcu ve personel dahil taşıma kapasitesi 12 kişi ve üzeri olanlar için Atık Su Belgesi'nin 48 saatte bir alınması maddesi yer alıyor.

Balıkçı kardeşim balık avına mı çıksın sürekli belge mi alsın? Balıkçı kardeşim gittiği her limanda atık su tesisi bulabilecek mi bu daha meçhulken genelgede değişikliğe gidilmelidir. Bu balıkçılığa doğrudan engel teşkil etmektedir. Bu günlerce, aylarca denizde çalışan balıkçının sürekli limana gelme zorunluluğudur. Hava şartları ile de kısalan av sezonunda bu uygulama balıkçının avına ket vurmaktadır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir, balıkçıların üzerinden elinizi çekin” dedi.

BALIKÇILIK ARTIK BİR CEZA KESME MEKANİZMASI GİBİ GÖRÜLÜYOR
Açıklamasında balıkçılıkla ilgili yapılan yanlış uygulamalara değinen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçılığın artık bir ceza kesme mekanizması gibi görüldüğünü ifade etti. Karadeniz; “Bir kez bile denize çıkmayan masa başından karar vericiler balıkçılık hakkında karar alıyor. Denizi bilmeyen, balık çeşitlerini tanımayan görevliler denetim yapıyor. Balıkçılık artık bir ceza kesme mekanizması gibi görülüyor. Balıkçılarımız büyük cezalarla karşı karşıya bırakılıyor. Biz bu düzeni değiştireceğiz. İktidarımızda kuracağımız Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kapsamında balıkçılarımızla oturacağız sorunları konuşacak birlikte karar alacağız. Türkiye'nin en güvenli limanı biz olacağız” diye konuştu.      

Editör: Vitrin Haber